Mama dečkića koji je umro sklupčan uz očevo tijelo: 'Da je bio 5 centimetara viši, uspio bi doći do frižidera i preživjeti'

Dvogodišnjak umro je od gladi i žeđi

FOTO: Screenshot / The Sun

Majka Sarah Piesse (43) otkrila je detalje tragične smrti svog sina Bronsona Battersbyja (2) koji je navodno umro od gladi i žeđi nakon što je danima bio ostavljen sam, piše Independent.

U engleskom gradu Skegnessu dječak Bronson pronađen je mrtav, odjeven u pidžamu i sklupčan pored nogu 60-godišnjeg oca Kennetha, preminulog od srčanog udara, kojeg je živog posljednji put vidio susjed 26. prosinca. Dijete je bilo pod skrbi socijalne službe, ali živjelo je s ocem.

‘Sigurno je bio žedan i gladan’

Bronsonova majka Sarah rekla je, prenosi Independent, da je njezin sin bio samo pet centimetra prenizak da dođe do hladnjaka punog hrane koja bi ga spasila. Također zbog svoje visine nije mogao dohvatiti slavinu, kao ni grickalice, jer su ih nedavno premjestili na višu policu, ispričala je.

Piesse je za The Sun rekla da danima ne može spavati jer stalno razmišlja o “svom divnom dječaku koji očajnički luta po mraku tražeći hranu i vodu”. Kaže da kod kuće još uvijek ima sinov božićni dar koji mu nije stigla dati. “Znam da su njih dvojica zajedno imali veliku božićnu večeru. Imali su sve ukrase i piletinu jer je Bronson volio piletinu. Sva hrana je još uvijek bila u hladnjaku. Da je Bronson bio malo viši, preživio bi. Hladnjak je bio krcat božićnim ostacima”, tvrdi Sarah.

“Posljednje trenutke proveo je sam i sigurno je bio jako žedan i gladan. Sigurno je i plakao. Mogu se samo moliti da je mislio da mu tata spava”, dodala je majka dječaka. Kaže da si nikada neće moći oprostiti što nije bila s njima.

Nije vidjela sina tri mjeseca

Sarah i pokojni Kennetha zajedno imaju i trogodišnju kćer i sedmogodišnjeg sina, a izvanbračnu vezu su prekinuli 2019. godine. Kad se Sarah prije šest mjeseci uselila u novi stan, par je odlučio da će Bronson živjeti s ocem. “Kenny i Bronson su uvijek bili povezan pa je imalo smisla, kada sam dobila novi stan, da Bronson ostane s njim”, kaže.

Sarah je ispričala da je zbog svađe s ocem svog djeteta, Bronsona posljednji put vidjela u studenom. Rekla je da se ovog mjeseca trebala vidjeti s njim kako bi mu dala božićni poklon.

Pokrenuta inspekcija i revizija

Majke je optužila socijalne radnike da nisu zaštitili njezino dijete. “Da su socijalne službe obavile svoj posao, Bronson bi još bio živ. Ali nisu učinili ništa”, rekla je i dodala kako je obdukcija tijela djeteta otkrila da je umrlo nakon 29. prosinca.

Socijalni radnici bili su na vratima unajmljenog stana 2. siječnja pa ponovno dva dana kasnije, no nitko nije odgovarao na njihovo kucanje. Kontaktirali su policiju, a tijela su pronađena tek 9. siječnja.

Podsjećamo, pokrenuta je inspekcija i revizija slučaja. Socijalna radnica je uzela slobodne dane, ali zasad nije suspendirana. Glasnogovornica policije Lincolnshirea rekla je da se smrti ne tretiraju kao sumnjive.