Nasilnik koji je pucao u HGSS-ovca i ranije je napadao susjede. Na jednog je nasrnuo i sjekirom

HGSS je održao presicu na kojoj su komentirali napad na njihovog kolegu

10.04.2024. Split, U Kastel Stafilicu oko 19:30 doslo je do ozlijedjivanja dvije osobe. Prema prikupljenim informacijama jedna osoba je  zadobila ozljede iz vatrenog oruzja, dok je druga osoba zadobila ozljede nanesene  ostro-tupim  predmetom. Obje osobe su  prevezene na pruzanje lijecnicke pomoci u splitsku bolnicu. a osoba koja se dovodi u vezu s dogadjajem  je uhicena i dovedena je u sluzbene prostorije policije. Policijski ocevid je u tijeku. Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL
FOTO: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Kaštelanin, 58-godišnji bivši pomorac, koji je sinoć na ulici u Kaštel Štafiliću iz pištolja ranio pripadnika HGSS-a i sjekirom po glavi udario muškarca koji mu je pokušao pomoći, bio je i ranije u sukobu sa susjedima zbog parkiranja pred kućom, piše Dalmatinski portal. Protiv njega je od 2019. vođeno nekoliko postupaka za koje je dobivao novčane kazne u rasponu od 100 do 200 eura.

S 200 eura je kažnjen zbog napada na susjeda koji je zalijevao povrće u vrtu. Napad se dogodilo u srpnju 2019. malo poslije 21 sat, kada je nasilnik došao do susjeda i opsovao ga. “Što radiš, zar ne znaš da imam podstanare”, kazao je susjedu, prenosi Dalmatinski portal. I tada je uzeo sjekiru, ali zbog dotrajalosti, metalni dio je otpao pa je susjeda drškom udario u glavu.

Napao susjedu i vikao joj da je kurva

Godinu dana kasnije napao je susjedu, vikao joj je da je glupača i kurva te ju je udario otvorenim dlanom po glavi. Kažnjen je sa 100 eura. U veljači prošle godine nazvao je policijsku postaju u Kaštelima i zatražio intervenciju jer mu kuću gađaju kamenjem. Kada ga je šef dežurstva pitao osobne podatke, počeo ga je vrijeđati. “Šta te boli ku*ac koje sam godište. Pošalji patrolu”, rekao mu je. Osuđen je na 100 eura kazne.

Osim zbog sukoba sa susjedima nasilnik je zbog pokušaja ubojstva uhićen i prije 21 godinu. Prema pisanju Dalmatinskog portala, napadač je tada bio priveden jer je nožem u leđa i u trbuh ubo 18-godišnjeg mladića.

‘Kruno je suprug i otac dvoje djece’

HGSS je u Splitu danas popodne održao konferenciju za medije na kojoj su komentirali sukob koji je izbio sinoć u Kaštel Štafiliću, u kojem je propucan njihov kolega kojem se u splitskoj bolnici bore za život.

“Sinoć je stradao naš kolega Kruno. On je jučer bio na cjelodnevnom dežurstvu na Kozjaku. Prilikom povratka doma, oko 19:30 teško je ozlijeđen ispred svoje kuće. Kruno je naš dugogodišnji član i jako vrijedan kolega. Sve nas je to šokiralo, mislim da je šokiralo svakog normalnog. On je u bolnici i nama je sad najbitnije da Kruni bude dobro, da se oporavi, da se vrati svojoj familiji i nama u službu”, rekao je pročelnik splitskog HGSS-a Branimir Jukić, prenosi 24sata.

“Kruno je desetak godina član naše službe, iza sebe ima velik broj akcija spašavanja, u mnogo situacija je pomogao drugima. I sad evo jučer kad se vraćao s dežurstva, to mu se dogodilo ispred kuće. Kruno je suprug i otac dvoje djece. To se dogodilo kad je ono malo vremena što mu je ostalo od blagdana trebao provesti sa svojom obitelji”, dodao je Jukić.