Muškarac u Splitu obilazi prazne stanove i kraj zvona iscrtava simbol. Sada se javila i policija

Splićane je uznemirio nepoznati muškarac koji markira prazne stanove

28.04.2023., Split - U Splitu je večeras u stanu pronađen mrtav muškarac na čijem su tijelu tragovi koji upućuju na kazneno djelo, doznaje se od policije koja je privela osobu koju dovodi u vezu s tim, a neslužbeno se doznaje da je riječ o ženi. Photo: Milan Sabic/PIXSELL
FOTO: Milan Sabic/PIXSELL

Stanare jedne splitske zgrade uznemirio je muškarac koji markira prazne stanove, javlja Dalmatinski portal. Naime, u zgradi u kotaru Trstenik primijećen je muškarac koji zvoni po stanovima i markira stan ovisno o tomu je li netko u njemu ili ne.

O svemu se oglasila i policija. “Policijski službenici Druge policijske postaje Split zaprimili su nekoliko dojava o iscrtavanju simbola kraj zvona od stana, ali isto se za sada ne dovodi u svezu s pripremom počinjenja kaznenog djela”, rekli su iz splitske policije.

Slično se već dogodilo u Zagrebu

Na situaciju je reagirao i Damir Barbir, predsjednik Gradskog kotara Trstenik. Iako zasad nema poveznica s pripremom počinjenja kaznenog djela, sugerirao je građanima da vlasti alarmiraju po potrebi.

“Ako građani primijete problem po navedenom pitanju, molim da isto iz predostrožnosti prijave policiji i svom predstavniku stanara”, rekao je Barbir za Dalmatinski portal.

Slična stvar se dogodila sredinom rujna u jednom zagrebačkom naselju. “Dragi sustanari, kvartom kruže provalnici koji ostavljaju znakove plus ili minus kad ste ili niste kod kuće. Pripazite!”, pisalo je na oglasnoj ploči jedne zgrade.