Na ulici u Pakracu pokazivao čovjeku srednji prst, uhićen je. Prijeti mu masna kazna, pa čak i zatvor

Policija ga je odvela u stanicu zbog narušavanja javnog reda i mira

16.10.2023., Osijek - Nastavak provodjenja osumnjicenih osoba na Prekrsajni sud u Osijeku. Tereti ih se za pocinjenje prekrsaja iz Zakona o sprjecavanju nereda na sportskim natjecanjima tijekom odigravanja nogometne utakmice izmedju reprezentacija Hrvatske i Turske na "Opus Areni" u Osijeku dana 12. listopada 2023.    Photo: Davor Javorovic/PIXSELL
FOTO: Davor Javorovic/PIXSELL

Policija je danas objavila pomalo neobično priopćenje. Naime, muškarcu iz Pakraca prijeti ozbiljna novčana kazna, pa čak i do 30 dana zatvora, zato što je nekom čovjeku na ulici pokazivao srednji prst. Policija navodi da je 40-godišnjak uhićen zbog narušavanja javnog reda i mira.

Kako stoji u priopćenju PU požeško-slavonske, policijski službenici su utvrdili da je 8. listopada i 4. studenoga 2023. tijekom dana na području Pakraca, 40-godišnjak na ulici u više navrata pri susretu pokazivao srednji prst 39-godišnjaku.

Kakva mu kazna prijeti

Prema novom Zakonu o prekršajima protiv javnog reda i mira, uhićenom muškarcu prijeti kazna od 700 do čak 4000 eura ili 30 dana zatvora. Prekršaj može se okvalificirati kao vrijeđanje građana ili remećenje njihova mira na naročito drzak i nepristojan način.