Nakon 18 godina gasi se Dubrovačka televizija. Zaposlenici već dva mjeseca nisu dobili plaće

Od publike su se oprostili videoporukom

FOTO: Screenshot / Dubrovačka televizija

Od četvrtka, 29. veljače 2024., s radom prestaje Dubrovačka televizija koja je program emitirala 18 godina. Zaposlenici ovog medija kažu da već dva mjeseca nisu dobili plaće, a od publike su se oprostili u videoporuci.

“Nitko od zaposlenika nije primio plaću za siječanj, a prema informacijama koje nam je dao većinski vlasnik teško da ćemo biti plaćeni za sve što smo radili u veljači. Nitko od nas ne prima naknade za prekovremeni rad niti smo to ikad tražili. Ovaj posao radimo iz ljubavi, no ne živimo samo od ljubavi, stoga vjerujemo u institucije pravne države i poduzet ćemo sve korake kako bismo primili plaće za sve što smo do danas odradili. Dragi gledatelji, zahvaljujemo na pažnji i vjernosti dugih 18 godina”, rekla je Marija Njavro.

‘Tko je odgovoran?’

Danijela Demarin Hasanović kazala je da su novinari televizije na terenu radili upravo zbog publike.

“Obraćali ste nam se za svoje probleme kada bi institucije zakazale, a mi smo na terenu predano radili upravo zbog vas. Tužni smo zbog ovakvog kraja, no ostaje nada kako naš rad neće ostati zaboravljen. Tko je sve odgovoran zbog situacije u kojoj smo se našli? Odgovora je sigurno puno, no ostat ćemo odgovorni i dostojanstveni pa prstom nećemo upirati u nikoga”, zaključila je.