Neopisiva tuga u rodnom mjestu oca dvoje djece koji je poginuo u naletu Marija Banožića: 'Goran je bio vrijedan, obiteljski čovjek'

'Volio je prirodu i šumu, bio je vrijedan čovjek, a najviše je volio svoje dvije kćeri'

FOTO: Davor Javorović / Pixsell, Facebook

U Privlaci, malenom slavonskom mjestu u blizini Vinkovaca, uobičajenu proslavu svetog Martina ove je godine zamijenila tuga zbog tragične pogibije njihova sumještanina Gorana Šarića, 40-godišnjeg oca dviju maloljetnih kćeri koji je poginuo nakon što se u subotu rano ujutro u njegov kombi nadomak Vinkovaca frontalno zabio ministar obrane Mario Banožić.

“Svi smo šokirani i ne možemo vjerovati da se ovo dogodilo našem prijatelju i sumještaninu”, kazao je za Jutarnji list jedan Privlačanin izražavajući, kao i svi ostali mještani, iskrenu tugu i sućut Šarićevoj obitelji koja ondje živi, iako je sam Goran sa suprugom i kćerkicama već neko vrijeme živio u Vinkovcima.

Vrijedan radnik i obiteljski čovjek

Šarić je bio vlasnik građevinskog obrta, svi ga pamte kao iznimno vrijednog radnika i obiteljskog čovjeka koji je svoje kćeri, koje još idu u osnovnu školu, obožavao. Subotom je često kombijem u jutarnjim satima znao odlaziti poslom.

“Znam ga već dugo godina i vrlo često smo se družili jer su nas povezivali zajednički prijatelji, a kako je on uvijek volio velika druženja i ekipu, često smo se nalazili na kućnim druženjima”, kaže jedan njegov prijatelj za list 24sata. “Volio je prirodu i šumu, bio je vrijedan čovjek, a najviše je volio svoje dvije kćeri”, dodao je prijatelj.

‘Borio se svim srcem za svoju djecu’

I oni koji ga nisu najbolje poznavali svjedoče da je bio pristojan i dobar čovjek. “Mogu samo izraziti veliku i iskrenu sućut obitelji poginuloga Gorana, a mi ćemo kao Općina sa svoje strane pomoći koliko smo u mogućnosti”, izjavio je načelnik Privlake Darko Galić.

“Ne znam što bih vam rekla, svi smo u šoku, ne možemo doći sebi. Valjda se to moralo dogoditi, valjda mu je bilo suđeno tako”, kroz suze je pak novinarima 24sata rekla jedna članica Goranove obitelji. “Još uvijek mi nismo svjesni da njega nema. Ne možemo doći k sebi kako se to moglo desiti i eto, što da vam kažem, nije nam lako. Goran je bio pravi dečko, dobar i vrijedan dečko”, kazao je za HRT Goranov rođak Ivica Perkunić. “Super je bio dečko, vrijedan čovjek. Borio se svim srcem za svoju djecu, za svoju obitelj. Radio je gađevinske radove, išao u Njmečaku, svugdje da bi prehranio svoju obitelj i mamu koja je s njim”, dodao je.

Goranovu udovicu tijekom dana je posjetio gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić i obećao njezinoj obitelji svu moguću potporu. “Sada nam jedino preostaje biti na raspolaganju obitelji Šarić, pomoći koliko god je moguće. Ovakve nesreće s najgorim posljedicama moraju nam svima biti veliko upozorenje. Ljudski život nema cijenu i u svakoj prilici to prvo moramo imati na umu”, izjavio je Bosančić.

Kako se nesreća dogodila

Kao što smo već pisali, premijer Andrej Plenković je Marija Banožića, koji je s teškim ozljedama trenutno u osječkom KBC-u, smijenio s dužnosti ministra obrane, a i on je obitelji Šarić izrazio sućut.

Banožić je, kako smo također javljali, prema dosadašnjim podacima koje je iznijela zamjenica vukovarskog županijskog državnog odvjetnika Biljana Luburić, skrivio ovu prometnu nesreću tako što je krenuo u nepropisno pretjecanje kamiona po maglovitom vremenu i skliskom kolniku.