Svjedoci kažu da je Banožić skrivio nesreću. Navodno je po magli pretjecao kamion i sudario se s kombijem

Prijatelji kažu kako je G.Š. bio čovjek 'za puno zafrkancije i smijeha', a očevici da je očito da je ministar kriv za nesreću

FOTO: Pixsell

Kako smo jutros pisali, ministar obrane Mario Banožić sudjelovao je u nesreći koja se dogodila u 6:15 sati, na izlazu iz Vinkovaca u smjeru Županje, u kojoj je poginula jedna muška osoba. Mediji su doznali kako je riječ o četrdesetogodišnjem G.Š. iz Privlake, vlasniku obrta za građevinske radove, oženjenom ocu dvije malodobne kćeri. Sugrađani su ispričali kako je G.Š. bio miran i povučen čovjek, koji se bavio građevinom i koji je znao otići raditi u Njemačku.

Portal Danica.hr razgovarao je s nekoliko osoba koje su imale posredna ili neposredna saznanja o Banožićevoj nesreći. Sugovornici su uglavnom ponavljali isto – da je ministar sasvim očito skrivio nesreću.

Danica piše da je stanje na cesti bilo maglovito i sa smanjenom vidljivosti, te da se Banožić izravno zabio u kombi koji je dolazio iz suprotnog smjera. Drugi mediji ranije su objavili da je ministar tik prije sudara prestizao kaminon.

Volio je druženja

Portal 24sata razgovarao je s prijateljima poginulog muškarca, koji kažu da su velikom šoku, kao i članovi njegove obitelji. “Znam ga već dugo godina i vrlo često smo se družili jer su nas povezivali zajednički prijatelji, a kako je on uvijek volio velika društva i ekipu, često smo se nalazili na kućnim druženjima”, ispričao je za portal kolega poginulog.

Prema posljednjim informacijama kojima raspolaže Telegram, ministru još uvijek nije rečeno da je u nesreći smrtno stradao muškarac.

Banožić je išao u lov privatnim terencem

Drugi prijatelj je za portal ispričao kako je stradali “bio čovjek koji je za puno zafrkancije i smijeha uz hranu i piće”. “Uvijek je prepričavao kako odlazi roditeljima na selo i kako voli Privlaku, a često smo pričali i o poslu. Volio je prirodu i šumu, bio je vrijedan čovjek, a najviše je volio svoje dvije kćeri”, dodao je bliski prijatelj poginulog muškarca.

Ministar Banožić je prema saznanjima medija jutros išao u lov svojim privatnim terencem. Vozio je sam, a liječnici u krvi nisu utvrdili prisustvo alkohola. Banožić je u Opću bolnicu Vinkovci dovezen krvave glave i u odijelu za lov. Ondje mu je pružena prva liječnička pomoć prije nego što je prebačen na intenzivni odjel KBC-a Osijek zbog daljnjeg neurokirurškog nadzora.

Ravnatelj bolnice dr. sc. Krunoslav Špočić rekao je da ministar ima kontuzijske ozljede glave i mozga, ali da je u kontaktu s liječnicima i nije gubio svijest.