Njemački turist usred leta počeo krvariti iz usta i nosa, umro je u avionu. 'Svi su vrištali, krvi je bilo posvuda'

Simptomi su mu već počeli pri ukrcaju

A Pakistan International Airlines plane carrying a handful of passengers, which is the first international commercial flight to land since the Taliban retook power in Afghanistan on August 15, lands at the airport in Kabul, on September 13, 2021. (Photo by Karim SAHIB / AFP)
FOTO: AFP / Ilustrativna fotografija

Njemački turist (63) preminuo je na Lufthansinom letu iz Bangkoka u München, javljaju njemački mediji. Simptomi su počeli već pri ukrcaju, kada je muškarac bio obliven znojem i teško je disao.

Kabinsko osoblje bilo je zabrinuto zbog njegovog stanja, no on i supruga objasnili su kako su morali trčati da bi uhvatili let. Međutim, stanje mu se pomalo počelo pogoršavati. U avionu je bila medicinska sestra koja je vidjela da ima ozbiljan zdravstveni problem.

Rekla je stjuardesi da čovjeka mora pregledati liječnik. Na poziv s razglasa oglasio se 30-godišnji poljski doktor. Opipao je bolesnikov puls, pitao ga kako se osjeća i nakon pregleda konstatirao da je sve u redu. Zatim su bolesniku dali čaj od kamilice, ali nesretnik je počeo pljuvati krv u vrećicu.

‘Svi su vrištali’

Avion je ipak poletio, ali nesretnikovo stanje počelo se znatno pogoršavati. Stalno je pljuvao krv u vrećicu, a u jednom je trenutku krvarenje počelo iz usta i nosa.

“Bilo je užas, svi su vrištali!”, rekao je jedan od putnika aviona, suprug medicinske sestre za švicarski portal Blick. Navodi kako je muškarac izgubio ogromnu količinu krvi, te da je krvi bilo posvuda u avionu.

Kabinsko osoblje odmah je započelo reanimaciju, ali bez uspjeha. Kapetan je preko razglasa rekao da je čovjek preminuo, nakon čega je okrenuo avion i vratio ga u Bangkok.