Novi skandalozan slučaj devastacije obale. Na svjetski poznatom jadranskom biseru netko bespravno zida pristanište

Na otočiću pokraj Galešnjaka zabilježen je još gori slučaj

FOTO: Morski.hr / Pixsell

Na Galešnjaku, u cijelom svijetu poznatom otočiću u obliku srca koji se nalazi u Pašmanskom kanalu, nautičari su ovih dana primijetili početke vjerojatne bespravne gradnje pristaništa. Netko je s radovima počeo na istočnoj obali otoka, objavio je portal Morski.hr.

“Riječ je o poziciji gdje ljeti sidri najviše nautičara i obala je potpuno divlja i prekrasna. Međutim, ove godine se netko odvažio na pripremu za izgradnju mola tako što je pobacao u more plastične vreće punjene sipkim materijalom u formaciji koja asocira na obrise mola”, kazao je čitatelj Morskog koji je snimio fotografiju problematičnih radova.

Na fotografijama se vidi i nešto što izgleda kao metalni šiljci, vjerojatno priprema za armaturu buduće ilegalne rive.

Još gori slučaj u blizini Galešnjaka

Galešnjak je nenaseljen i na njemu ne postoje nikakvi turistički objekti niti bilo kakve zgrade. Na otočiću je generalno zabranjena gradnja, a vlasnici tamošnjih parcela obrađuju maslinike.

Morski.hr podsjeća na još jedan tragičan slučaj devastacije obale. Riječ je o otoku Bisagi Maloj koji se nalazi nedaleko od Galešnjaka. Čitav obalni pojas oko tog otočića je izbetoniran, a na tako nastaloj rivi netko je postavio natpis na engleskom jeziku “Private, acces forbiden – Under video surveilance” (Privatno, pristup zabranjen – Pod video nadzorom).