Objavljene poruke u kojima se ubijena studentica žalila na policajca: 'On je posesivan i manipulativan'

Izašle su i poruke koje je izmjenjivala s osumnjičenim za ubojstvo

FOTO: Screenshot HRT / Facebook

Mihaela Berak, 21 godišnja studentica prava iz Osijeka ubijena u srijedu navečer, nije naročito dugo poznavala policajca osumnjičenog za njezino ubojstvo. Sudeći prema porukama koje je izmjenjivala s 27-godišnjim M.S., intenzivno su se dopisivali tek tjedan dana prije ubojstva. Index.hr objavio je njihovu prepisku na WhatsAppu, kao i poruke koje je studentica slala prijateljici, žaleći se da mladi policajac “radi dramu” i da je posesivan.

Korespondencija s prijateljicom sugerira da Mihaela Berak i policajac nisu bili u vezi. Tako je studentica u subotu 9. rujna prijateljici poslala sljedeću poruku: “Nervira me jer stalno traži neku potvrdu da je on meni dovoljna, da sam ja s njim ovo ono sretna, šta ja znam bokte, ko da smo u vezi.” Prijateljica pita: “Ček, koliko dugo vi pričate”, a odgovor glasi: “Četiri dana.”

Posesivan i manipulativan

Istoj prijateljici djevojka je pisala da je M.S. opsesivan, posesivan i manipulativan, te procjenjuje kako “nije normalan, čist u glavi”. “Ja sada ovo kažem, ne kažem da ga uvrijedim ili ponizim, ali ja stvarno mislim da on nije normalan, čist u glavi. Da je opsesivan, posesivan, poremećen. Manipulativan najviše”, napisala je žrtva.

Među porukama upućenim prijateljici Mihaela Berak spominje i da je M.S. “napravio dramu”, te upućuje na njegov Instagram profil. “Posvađali smo se jučer i rekla sam da se više ne želim viđat s njim. I onda je on ovo sve napravio”, piše u jednoj od poruka.

Djevojka je smatrala da policajac radi dramu

Na screenshotovima koje su navodno razmjenjivali Mihaela i policajac pak ona piše kako ne može vjerovati da on radi dramu bez razloga i ni iz čega. “Mihaela ne radim dramu ako sam rekao da sam sada posvećen samo tebi onda je tako”, navodno piše policajac.

“Ne želim te smetati, ali stv si super cura i uživam u tvom prisustvu. Neću ti više pisati, kada se budeš htjela vidjeti ili čuti tu sam”, također je među porukama. Tu je i sljedeća poruka: “Rekao sam ti da mi to ne radiš ali dobro sama biraš. Neću ti se više javljati i gotovo ako stv smatraš da mi ti nisi dosta. Ćao!!”

Postoje i glasovne poruke

Index ima i glasovne poruka za koje osoba koja je poznavala Mihaelu potvrđuje da je na njima Mihaelin glas. U njima se žali na poruke koje joj šalje 27-godišnji policajac i govori da intenzivnije komuniciraju tek nekoliko dana.

“Jednostavno ne možeš to pisati (…) Odjednom te poruke. To je onaj klasičan školski primjer (…) Klasičan love bombing. Ja to ne pušim. Jednom u životu sam to popušila i nije mi bilo dobro, oporavljala sam se mjesecima. Ovaj puta ja to ne…”, govori žrtva.

U drugoj poruci prepričava kako je otišla do policijske postaje i vidjela se s policajcem. “On meni nije ništa rekao, već me tako jako zagrlio. Znači katastrofa… Mislim nije katastrofa, već onako užasno me jako zagrlio. Znaš onako kad osjećaš… Ja sam tako znala zagrliti bivšeg dečka kad sam mislila da ćemo prekinuti ili tako nešto. Tako je on mene. Tako jako i drugo me jučer zagrlio”, govori u glasovnoj poruci.

Odvjetnik nije vidio poruke

Marko Pleše, branitelja osumnjičenog policajca, za Index je kazao da ne zna ništa o sadržaju poruka, ali da je čuo da postoje. Kazao je i da ga iz policije nisu ništa pitali o tome.

Mladom policajcu jučer je određen jednomjesečni istražni zatvor, nakon što ga je tužiteljstvo teretilo za ubojstvo Mihaele Berak. Iz policije su u četvrtak uvečer izvijestili kako je rješenjem načelnika PU osječko-baranjske 27-godišnji policajac udaljen iz službe, a protiv njega će se podnijet zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka.