Osječko tužiteljstvo o mučnom slučaju: 'Policajac je u Mihaelu pucao s nakanom da je ubije'

Određen mu je istražni zatvor zbog opasnosti od ometanja istrage i ponavljanja djela. U međuvremenu, Mihaela je danas pokopana

FOTO: Pixsell, HRT screenshot

Osječko Županijsko državno odvjetništvo u subotu se oglasilo s nekoliko novih informacija o ubojstvu 21-godišnje Mihaele Berak iz Osijeka za koje je osumnjičen 27-godišnji policajac. Tužiteljstvo u priopćenju navodi da je službeno doneseno rješenje o provođenju istrage protiv policajca zbog osnovane sumnje da je u srijedu oko 22 sata počinio ubojstvo, a novi element koji se navodi jest da je kazneno djelo počinio “u nakani da liši života oštećenicu (2002.) iz službenog pištolja”.

Kako se navodi u priopćenju, policajac je ispalio hitac prema žrtvi i nanio joj ozljedu od koje je preminula na mjestu događaja. “Sudac istrage je prihvatio prijedlog državnog odvjetništva i odredio okrivljeniku istražni zatvor zbog opasnosti od ometanja istrage i ponavljanja djela”, dodali su još iz DORH-a.

Podsjetimo, do velikog obrata u slučaju došlo je jučer, kada je sat vremena nakon što je osječka policija priopćila da je njihov kolega prijavljen za teško kazneno djelo ugrožavanja života i imovine kao i da je djevojka usmrćena slučajno, Državno odvjetništvo objavilo da ga ipak terete za ubojstvo.

Posljednji ispraćaj u Osijeku

Mihaela Berak danas je, inače, pokopana u Osijeku. Od ove studentice osječkog Pravnog fakulteta oprostili su se članovi obitelj, brojni prijatelji i kolege.

U međuvremenu izlaze novi, neslužbeni detalji. Index.hr objavio je prepisku djevojke i policajca osumnjičenog za njezino ubojstvo na WhatsAppu, kao i poruke koje je studentica slala prijateljici, žaleći se da mladi policajac “radi dramu” i da je posesivan.

Uz to, korespondencija s prijateljicom sugerira da Mihaela i policajac nisu bili u vezi. Također, u jednoj od poruka djevojka istoj prijateljici piše da je okrivljeni opsesivan, posesivan i manipulativan, te procjenjuje kako “nije normalan, čist u glavi”.

Navodno pomicao stvari na mjestu događaja

Jutarnji list objavio je neslužbene informacije prema kojima osumnjičeni nije odmah prijavio događaj, nego tek nakon nekog vremena. Prije nego što je nazvao policiju, obavio je nekoliko drugih telefonskih poziva, dodaje Jutarnji. Portal 24sata precizira da je od trenutka smrti djevojke do pozivanja policije prošlo gotovo dva sata.

Također, njegova prva informacija bila je da je do opaljenja pištolja došlo dok je on bio u kupaonici, što je sugeriralo da se djevojka sama ubila.

Dodatno je, prema informacijama Jutarnjeg, utvrđeno kako je 27-godišnjak mijenjao mjesto događaja te vjerojatno neke tragove i uništio. Tek kada je samoubojstvo isključeno kao opcija, rekao je da je sam ispalio hitac, ali ne namjerno, već tijekom neopreznog čišćenja oružja. Njegova je verzija, dakle, naposljetku bila da se radilo o nesretnom slučaju.