ZET-ovi šoferi sutra obustavljaju promet autobusa na okretištu Črnomerec: 'Napadaju nas, vrijeđaju i psuju, to je neizdrživo'

Svi autobusi koji se zateknu na terminalu u 12 sati neće voziti do 12:30

26.04.2020., Zagreb - Okretiste Crnomerec od sutra ce biti u upotrebi za gradjane al pod novim voznim redom te pod posebnim mjerama zbog korone. rPhoto: Marko Lukunic/PIXSELL
FOTO: Marko Lukunic/PIXSELL

Sindikat vozača i prometnih radnika ZET Zagreb objavio je da će zbog sve učestalijih napada na vozače i kontrolore te tvrtke sutra, 7. prosinca, zaustaviti promet autobusa na okretištu Črnomerec u vremenu od 12 do 12:30.

“Samo u 2023. su vozači i kontrolori karata šest puta fizički napadnuti”, objavio je Sindikat, dodajući kako se radilo i o više od dvadeset pokušaja napada. Kažu kako su napadnutima nanesene teže ozljede, te da je “vrijeđanje i psovanje vozača i kontrolora postao dio svakodnevice u gradskom prijevozu putnika”.

“Kap koja je prelila čašu”, navode iz Sindikata, bio je jučerašnji fizički napad dvojice mlađih muškaraca na vozača autobusa i otpremnika ZET-a koji se dogodio na terminalu Črnomerec. Policija je uhitila napadače koji su, ističu iz Sindikata, vozača i otpremnika napali bejzbol palicama te su zaradili teške fizičke ozljede.

‘Stanje postaje neizdrživo’

“Svi autobusi koji se zateknu na terminalu u 12 sati neće voziti do 12:30, a autobusi koji dođu neće ostvariti polazak do navedenoga vremena. U 12:30 bi promet autobusa s terminala Črnomerec trebao biti normaliziran”, poručio je Sindikat.

Podsjećaju i da je Udruga sindikata vozača i prometnih radnika 11. listopada održala konferenciju za medije na kojoj su tražili od MUP-a i Ministarstva pravosuđa da se primjenjuje članak Kaznenog zakona prema kojem se napad na osobu koja obavlja poslove od javnog interesa ili u javnoj službi kažnjava zatvorom od 6 mjeseci do 5 godina, ističući kako se taj članak u praksi ne primjenjuje.

“Stanje postaje neizdrživo i vozači i drugo prometno osoblje više ne mogu biti sigurni na svom radnom mjestu, što ugrožava sigurnost vozača, ali i putnika”, navodi Sindikat. Građane mole za razumijevanje i potporu u zaustavljanju huligana, s ciljem vraćanja “sigurnosti kako u prometu tako i u Gradu Zagrebu”.

ODLUKA O ZAUSTAVLJANJU PROMETANakon sve učestalijih i brutalnijih napada na vozače i kontrolore, te drugo prometno…

Posted by Sindikat vozača i prometnih radnika ZET- Zagreb on Wednesday, December 6, 2023