Kakav dan. U ime obitelji i Vigilare tužili Zagreb jer im nisu dali da izvjese zastave Hoda za život, sud ih otkantao

Grad Zagreb nije dozvolio postavljanje zastava 'Hod za život' na gradske jarbole

FOTO: PIXSELL

Županijski sud u Zagrebu odbacio je tužbu za diskriminaciju koju su protiv Grada Zagreba podnijele udruge U ime obitelji i Vigilare – zbog zastava “Hoda za život”, javlja HRT. Naime, Grad Zagreb nije 2022. dozvolio postavljanje zastava vezanih uz taj događaj na gradske jarbole.

Tada su iz Grada poručili da se “gradonačelnik Tomašević ne slaže s ciljevima Hoda za život i ne može biti pokrovitelj takvim događajima, što je jasno govorio i za vrijeme kampanje za izbor gradonačelnika”.

Ultrakonzervativna udruga Vigilare, koju vodi Vice John Batarelo, obrušila se tim povodom na Tomislava Tomaševića nazvavši ga tada “mrziteljem nerođene djece”.

Javili se i iz Grada

Odluka suda je nepravomoćna, što znači da nezadovoljna strana ima rok od 15 dana za žalbu.

Iz Grada su pozdravili ovu odluku suda: “Gradonačelnik Tomašević cijelo je vrijeme jasno komunicirao da postavljanje zastava različitih manifestacija na gradske jarbole nije vezano uz pravo na prosvjed i slobodu govora. Gradonačelnik je više puta naglasio da se zastave mogu postaviti isključivo za skupove kojima je grad suorganizator i koje podržava demokratski izabrana gradska vlast te koji su u skladu s važećim gradskim strategijama”, poručili su.