Detalji sa saslušanja osumnjičenih za Dankino ubojstvo. Tužiteljstvo: jedan je odmah sve priznao, drugi se branio šutnjom

Tužiteljstvo sumnja da je još netko upleten u ubojstvo, ispitat će i rodbinu osumnjičenih

FOTO: Davor Javorovic/PIXSELL

Osumnjičenima za ubojstvo dvogodišnje Danke Ilić, Srđanu Jankoviću iz sela Luke i Dejanu Dragijeviću iz sela Zlot, određen je jednomjesečni istražni zatvor, piše Blic.

Janković i Dragijević u petak navečer su pod rotacijama i u lisicama dovedeni na saslušanje u Tužiteljstvo u Zaječaru gdje su iznijeli svoje obrane. Dragijević je u Tužiteljstvu u potpunosti priznao zločin, dok se Janković branio šutnjom, prenosi Blic.

Nova.rs objavila je ranije da su osumnjičenicima dodijeljeni branitelji po službenoj dužnosti, a Dragijević je i na ispitivanju u policiji sve priznao čim je bio suočen s činjenicama.

Saslušat će se i rodbinu

Dvojica zajedno rade u javnom komunalnom poduzeću Vodovod, a 26. ožujka su službenim vozilom udarili djevojčicu. Njeno su beživotno tijelo potom bacili na deponij, a nakon dva dana su ga navodno prebacili na drugu lokaciju, koju ne žele otkriti, pa se potraga i dalje nastavlja.

Blic otkriva da će se tijelo tražiti na još nekoliko lokacija, a izvor im je rekao da će policija ispitati i rodbinu dvojice dvojice osumnjičenih jer se sumnja da je u monstruozan zločin upleten još netko.

Ranije su srpski mediji objavili da osumnjičenima, nakon izmjena zakona koji je stupio na snagu krajem 2019. godine, prijeti doživotna kazna zatvora.