Objavljene prve snimke: Dankini ubojice dovedeni na saslušanje u Više javno tužiteljstvo u Zaječaru

Osumnjičenicima prijeti doživotni zatvor

05.04.2024., Zajecar - Na visi sud u Zajecaru privedeni su Srdjan Jankovic i Dean Dragijevic, optuzeni za smrt malene Danke Ilic. Photo: Davor Javorovic/PIXSELL
FOTO: Davor Javorovic/PIXSELL

Osumnjičeni za ubojstvo dvogodišnje Danke Ilić, Srđan Janković iz sela Luke i Dejan Dragijević iz sela Zlot, u večernjim satima stigli su na saslušanje u Tužiteljstvo u Zaječaru, gdje će iznijeti svoje obrane. Kako piše Blic, nakon izmjena zakona koji je stupio na snagu krajem 2019. godine, osumnjičenicima prijeti doživotna kazna zatvora.

Jankoviću i Dragijeviću sutra u osam sati ujutro istječe 48-satni pritvor koji im je odredilo Više javno tužiteljstvo u Zaječaru, a izgledno je da će im istražni sudac odrediti dodatnih 30 dana pritvora.

Snimku dovođenja u Tužiteljstvo, u lisicama i pod rotacijama, objavio je Telegraf.rs i možete ju pogledati ovdje.

Privođenje osumnjičenih za ubojstvo Danke Ilić Davor Javorovic/PIXSELL

Potraga za tijelom i dalje traje

Nova.rs piše kako su osumnjičenicima dodijeljeni branitelji po službenoj dužnosti. Doznaju i da je Dragijević na ispitivanju u policiji odmah sve priznao nakon što su ga suočili s činjenicama. Janković je progovorio tek kada su ga počeli ispitivati na vlaškom jeziku.

Janković i Dragijević zajedno rade u javnom komunalnom poduzeću Vodovod, a 26. ožujka su službenim vozilom udarili djevojčicu. Njeno su beživotno tijelo potom bacili na deponij, a nakon dva dana su ga navodno prebacili na drugu lokaciju, koju ne žele otkriti, pa se potraga i dalje nastavlja.

O tome zašto Dankino tijelo nije još pronađeno te zašto ubojice ne žele otkriti njegovu lokaciju, govorio je sigurnosni stručnjak Darko Obradović.