Ovako je ravnatelj SC-a objasnio pojavu žohara u menzi: 'Kad se digne Sava, onda štetnici bježe put zgrade'

Nedavno je studenta u menzi na tanjuru uz pizzu dočekao i žohar

FOTO: Televizija Student

Krajem prošle godine, neugodno iznenađenje dočekalo je studenta u brzoj menzi Studentskog doma Stjepan Radić u Zagrebu. Naime, na tanjuru s pizzom dobio je i žohara. Društvenim mrežama proširile su se tada fotografije hrane koja je poslužena uz, kako su studenti sami sarkastično prokomentirali, “dodatak proteina”.

Ravnatelj Studentskog centra Mirko Bošnjak naložio je hitni inspekcijski nadzor te zatražio očitovanje osoblja, pisali su tada mediji.

Bošnjak je sada za Televiziju Student dao zanimljivo objašnjenje zašto žohari navraćaju u menzu. “Kada se govori o ovim pojavama koje se događaju, prema iskustvima u struci, one se događaju najčešće kad se digne razina Save. Budući da smo mi na dijelu koji je blizu rijeke Save, onda štetnici, glodavci i insekti, oni bježe prema površini i bježe put zgrade”, rekao je Ravnatelj SC-a Mirko Bošnjak.

SAVA BUJA – ŽOHARI IZLAZERavnatelj SC-a žohare u menzi objašnjava vodostajem Save

Posted by Televizija Student on Tuesday, January 16, 2024

Na čelu zagrebačkog SC-a od 2016.

Inače, Mirko Bošnjak, dugogodišnji član HDZ-a Peščenica, od 2016. je na čelu ove sveučilišne ustanove, a o njegovim aferama Telegram je pisao u više navrata.

“Studentski centar Zagreb dio je akademske zajednice. Na poslu u okviru rada u SC-u ne bavimo se politikom, a nakon radnog vremena svaki radnik SC-a Zagreb ima pravo slobodno se politički angažirati ako želi”, poručio je kada su ga pitali o članstvu u HDZ-u dvije godine nakon imenovanja.

Na poziciju sanacijskog upravitelja 2016. godine unaprijeđen je s pozicije pomoćnika sanacijskog upravitelja za prehranu.