Student u zagrebačkoj menzi s pizzom dobio i žohara. Kad je objavio sliku, nazvali su ga i tražili da je makne

Ravnatelj Studentskog centra tvrdi kako su žohari povezani uz dezinsekciju koja je obavljena

Žohar na tanjuru
FOTO: Čitatelj

Brza menza Studentskog doma Stjepan Radić u Zagrebu u četvrtak je priredila vrlo neugodno iznenađenje za dvoje svojih gostiju. Studenti su na tanjurima s pizzom dobili i – žohara. Društvenim mrežama proširile su se fotografije hrane koja je poslužena uz, kako su studenti sami sarkastično prokomentirali, “dodatak proteina”. Mi ih objavljujemo uz dozvolu autora.

Student koji je žohara fotografirao i objavio fotografiju na društvenim mrežama uskoro je dobio poziv s nepoznatog broja u kojemu je zatraženo da makne spornu fotografiju. Glas s druge strane linije mu se ispričao, ponudio povrat novca i besplatnu večeru uz poruku da se takve stvari prijavljuju na licu mjesta, a ne na društvenim mrežama, piše Dnevnik.hr.

Studentski dom Stjepan Radić najveći je u Hrvatskoj, a studenti su složni u tome da kuharice u menzi nisu krive za ovakve incidente.

Oglasio se ravnatelj Studentskog centra

Ravnatelj Mirko Bošnjak naložio je hitni inspekcijski nadzor te zatražio očitovanje osoblja, piše Dnevnik. “Osoblju restorana nije prijavljen ovaj događaj te su o predmetnome saznali iz objava na društvenim mrežama, usprkos molbama i vidljivo postavljenim obavijestima o načinu podnošenja prigovora odgovornoj osobi u kuhinji na liniji samoposluživanja u svezi kvalitete hrane”, navode u upravi.

Žohar na tanjuru
Čitatelj

“Detaljnim pregledom praćenja tijeka pripreme hrane pregledane su sve namirnice koje se koriste u pripremi pizze u skladištu i termičkom bloku te nisu uočene nesukladnosti u pogledu senzorskih svojstava. Pregledani su svi strojevi za pripremu tijesta, peć za pizzu, hladnjaci za čuvanje namirnica, hladnjaci i tople kupke na liniji za podjelu hrane i nisu uočene nesukladnosti u temperaturnom režimu čuvanja namirnica”, dodaju.

Žohari na tanjurima nakon dezinsekcije?

Iz uprave Studentskog centra naglašavaju da je zbog primijećenih insekata u prostoru pizzerije i pripadajućim prostorijama obavljena dezinsekcija prošli tjedan te u ponedjeljak kako bi se suzbilo njihovo širenje. Dodaju da bi provedba ovih mjera mogla biti u izravnoj vezi s pronalaskom žohara na tanjurima zbog čega su zaposlenici pozvani na dodatni oprez, a dezinsekcija kuhinje i linije posluživanja bit će ponovljena i tijekom današnjeg dana.

Studenti su dobili ispriku osoblja restorana i refundiran im je novac kojim su platili obroke. “Želimo ih pozvati na suradnju kako bismo što brže i efikasnije riješili sve izazove s kojima se susrećemo. Molimo studente ako nisu zadovoljni kvalitetom usluge studentskog obroka ili uslugom studentskog restorana SC-a Zagreb da se odmah jave odgovornoj osobi restorana te pošalju e-mail na adresu: prehrana@sczg.hr.”, navode i poručuju da je kod prigovora potrebno sačuvati račun i imati studentsku iskaznicu.