Ovo su monstrumi koji su priznali ubojstvo male Danke: 'Zatrpali su je otpadom, a onda kiselinom očistili automobil'

Pojavili su se novi mučni detalji o smrti dvogodišnjakinje

FOTO: Pixsell

MUP Srbije objavio je da je uhitio S.J. i D.D., dvojicu 50-godišnjaka iz Bora, zbog sumnje da su usmrtili dvogodišnju Danku Ilić. “Dvojica osumnjičenih u potpunosti su priznala izvršenje ovog zločina, a u tijeku je pretraga terena u potrazi za tijelom. Policija nastavlja intenzivan rad na ovom slučaju, o čemu će pravovremeno obavijestiti javnost”, navodi se u priopćenju.

Prema pisanju srpskih medija, dvojac koji radi u Javnoj komunalnoj tvrtki Bora je službenim vozilom naletio na dvogodišnjakinju, a onda su njeno tijelo bacili na divlji deponij na Starom banjskom putu. Kako doznaje Blic, u automobilu su pronađeni tragovi krvi, nakon čega je napravljena DNK analiza i potvrđen identitet nestale Danke.

“Po planu rada poduzeća, bilo je poznato tko je vozio automobil u kritično vrijeme, a provjerom baznih stanica to je i potvrđeno. Osumnjičeni su privedeni i odmah priznali ubojstvo”, kazao je izvor za Blic. Taj medij također doznaje da je policija tijekom potrage za Dankom uhitila dvojicu muškaraca jer je njihov službeni automobil primijećen u blizini mjesta nestanka, no ubrzo su pušteni zbog nedostatka dokaza.

‘Očistili su automobil kiselinama’

Srpski mediji pišu da je djevojčica stajala nasred puta, te da su dvojica radnika naletjela na nju vozilom u punoj brzini. “Izašli su i umjesto da joj pomognu, oni su je stavili u prtljažnik. Odvezli su dijete do deponija i ondje ju bacili. Prvo su je zatrpali otpadom, da ne bude uočljivo, a onda su otišli i dogovorili se da će detaljno očistiti automobil kiselinama i kemijskim sredstvima kako bi otklonili tragove krvi.

Tek forenzičkom analizom i upotrebom posebnih lampi utvrdili su tragove krvi. Kasnije je utvrđeno da krv pripada Danki”, navode srpski mediji. Muškarci su se navodno u više navrata vraćali do deponija kako bi dodatno zakopavali tijelo.

Oglasio se brat osumnjičenog

B92 pak piše, pozivajući se na izvor iz istrage, da je Danka bila živa kada su je stavili u prtljažnik, no ta informacija nije službeno potvrđena. Točan uzrok smrti pokazat će obdukcija kada policija pronađe tijelo.

Za Kurir se oglasio i brat 50-godišnjeg D.D. koji je u šoku. “Moj brat je od jučer u policiji. Odveli su ga iz kuće, ali ništa ne znam, nitko nam ništa ne govori! Nadam se i molim Bogu da on ne stoji iza ovoga. Čekamo informacije”, kazao je.