Srpski mediji iznose mučne detalje: radnici vodovoda Danku udarili autom, tijelo ubacili u gepek pa ga izbacili na divljem deponiju

Srpski MUP potvrdio je da su uhićene dvije osobe, ali ne i ostale detalje koje su objavili srpski mediji

FOTO: PIXSELL

Nakon što je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić objavio da su dvije osobe uhićene zbog ubojstva dvogodišnje Danke Ilić, za kojom je policija tragala posljednjih deset dana nakon što je nestala u Banjskom Polju kod Bora u Srbiji, izlazi sve više informacija o njenoj smrti.

Svi vodeći mediji u Srbiji pozivaju se na informacija banjalučkog ATV-a, pa tako RTS prenosi njihove navode da su dvije osobe uhićene zbog sumnje da su automobilom usmrtile djevojčicu, te da su njeno tijelo sakrile na mjesto koje se koristi kao divlji deponij uz Starobanjski put kod Bora.

Tijelo ostavili na deponiju

ATV pak navodi da im je potvrđeno da je krim-policija iz Bora uhitila dvojicu radnika Javne komunalne tvrtke “Vodovod” iz Bora, 50-godišnjeg S.J. iz sela Luka i 50-godišnjeg D.D. iz sela Zlot.

“S. J. je osumnjičen da je službenim vozilom ‘fiat panda’ u ulici Radomira Putnika udario pješaka, dvogodišnju Danku Ilić, i usmrtio je. Zajedno s kolegom D.D. tijelo ubijene Danke ubacili su u prtljažnik vozila, nakon čega su se odvezli do divljeg deponija na Starobanjskom putu kod Bora gdje su tijelo izbacili s desne strane puta”, kazao je za ATV izvor blizak istrazi. Ove informacije još uvijek službeno nije potvrdio srpski MUP.

Inače, Blic je ranije objavio da su danas tijekom forenzičke istrage na jednom automobilu pronađeni tragovi krvi, a policija je na temelju toga privela dvije osobe.

Oglasio se MUP Srbije

O informaciji o ubojstvu dvogodišnjakinje oglasio se i srpski MUP čije priopćenje potvrđuje navode ATV-a. MUP u priopćenju navodi da su nakon detaljnih provjera svih tragova i informacija uhitili S.J. i D.D., dvojicu 50-godišnjaka iz Bora, zbog sumnje da su usmrtili Danku.

“Dvojica osumnjičenih u potpunosti su priznala izvršenje ovog zločina, a u tijeku je pretraga terena u potrazi za tijelom. Policija nastavlja intenzivan rad na ovom slučaju, o čemu će pravovremeno obavijestiti javnost”, navodi se u priopćenju.

Potraga je počela 26. ožujka

Potraga za dvogodišnjom Dankom Ilić počela je 26. ožujka kada je po prvi put u Srbiji aktiviran međunarodni alarm “Amber Alert”, a u potragu se par dana kasnije uključio Interpol.

Tračak nade da je djevojčica živa pojavio se poslije videosnimke s tramvajskog stajališta u središtu Beča od subote, 30. ožujka, na kojem se s dvije žene vidi djevojčica slična Danki Ilić, pa se u istragu uključila i austrijska policija.

Par sati prije vijesti o njezinoj smrti srbijanski MUP je dobio službenu obavijest policije iz Beča koja je provjerama i identificiranjem osoba s videosnimke utvrdila da nije riječ o nestaloj djevojčici.