Pada snijeg, ali i drveće diljem Zagreba. U centru se stablo srušilo na auto, kod Podsuseda blokiralo prometnicu

Veliki problemi sa stablima u gradu postoje još od srpanjske oluje

FOTO: Zaprešić Online

U Zagrebu od ranog jutra pada snijeg, što je dovelo do manjih problema u javnom prijevozu. Tramvajski promet je redovit, ali neke autobusne linije odstupaju od reda vožnje zbog vremenskih uvjeta.

Zimska služba je na trećoj razini spremnosti i svih 240 ekipa je raspoređeno u bazama Zimske službe. Kontinuirano provjeravaju stanje kolnika i posipaju kolnike. No, posla danas imaju i vatrogasci.

Kako javlja Dnevnik.hr stablo je palo i na parkirani automobil u centru grada. Na teren su izašli vatrogasci koji režu grane i uklanjaju stablo. Prema dostupnim informacijama, nitko nije ozlijeđen, a promet u toj ulici je zatvoren za promet. Zagrebački vatrogasci su za isti portal kazali kako im je ovo jedna od 21 intervencije povezane sa snijegom.

Stablo palo na cestu

Naime, iako snijega nije palo u znatnim količinama, čini se da ga je palo dovoljno da dovede do lomljenja grana stabala pa čak i da sruši neka stabla. Podsjetimo, brojna stabla su pretrpjela teška oštećenja u oluji u srpnju prošle godine. Nekima je još i snijeg bio previše.

Kod tunela u Podsusedu, u smjeru Zagreba je jedno stablo palo na cestu. Ljudi koji su se u tom trenutku vozili cestom su snimili događaj. Prvo se malo nakosilo, a kroz par sekundi je i palo na cestu i zapriječilo prolaz njome pa se ubrzo stvorila kolona. Snimku događaja pogledajte ovdje.

Upozorenje iz Maksimira

Sličnih problema imaju i u parku Maksimir. Tamošnja šuma je teško oštećena u srpanjskoj oluji te neko vrijeme nije bila dostupna posjetiteljima. Ljetos i jesenas su se još sanirale štete, izvlačilo oboreno drveće te rezale grane koje su prijetile padom.

Snijeg je sada donio nove probleme pa iz Maksimira posjetitelje mole da odgode dolazak dok se ne poboljšaju vremenski uvjeti. „Opasnost je od lomova grana pod teškim snijegom. Čuvari prirode su prošli cijelim parkom i dosta grana puca. Hvala na razumijevanju“, poručuju.

Problema ima i u prilasku Sljemenu. “Zbog prevelikoj broja vozila koja ometaju rad zimske službe i sigurnosti u zimskim uvjetima policija i Zimska služba će zatvoriti promet Sljemenskom cestom na nekoliko sati. Žičara će za to vrijeme raditi normalno”, javljaju iz Grada.

Poštovani posjetitelji, zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta molimo Vas da odgodite svoj dolazak u park Maksimir dok se ne…

Posted by Javna ustanova Maksimir on Friday, January 19, 2024