Pijan nakon nesreće prijetio policajcu: 'Đakić mi je kum, saznat ćemo ti adresu i riješiti tebe i obitelj'

Muškarac je tijekom istrage sve opovrgnuo, kaže da mu Đakić nije kum

FOTO: Ivo Cagalj/PIXSELL/Ilustracija

Podignuta je optužnica protiv 43-godišnjaka kojemu prijeti sedam mjeseci zatvora prijetio policajcu nakon što je pijan skrivio prometnu nesreću 22. travnja oko 22 sata u Pitomači, piše Danica.hr.

Prema optužnici, tijekom službenog postupanja policajca optuženi je prijetio policajcu, aludirajući da poznaje jednog od najbogatijih HDZ-ovaca Josipa Đakića. “Požalit ćeš, ja sam dobar s Đakićem, riješit ćemo tebe i tvoju obitelj. Samo ti piši, radit ćeš još tri dana, ja ću s kumovima Đakić saznati tvoju adresu i gdje tvoja djeca šetaju. Doći ću na tu adresu, a tebe ću riješiti da radiš još tri-četiri dana”, stoji u optužnici.

Navodi se da su njegove prijetnje kod policijskog službenika “izazvale strah za život i sigurnost, kao i za život i sigurnost njegove djece, a djelo je počinjeno prema službenoj osobi u vezi s njezinim radom, dakle, drugome je ozbiljno prijetio da će ga usmrtiti, a djelo je počinjeno prema službenoj osobi”.

Policajac: ‘Uplašio sam se’

Muškarac je tijekom istrage sve opovrgnuo, kaže da je bio pod utjecajem alkohola, rekao je da je možda dobio batina od Đakića, no da mu oni nisu kumovi i da s njima ne komunicira. Međutim, sud je povjerovao iskazima policajaca koji su te noći bili na očevidu. Policajac kojem je prijetio rekao je da se “uplašio tih riječi te ih je shvatio ozbiljno posebno zbog prezimena koje je 43-godišnjak spominjao u prijetnji”.

“Najviše sam se ustrašio kada mi je rekao da će saznati gdje moja djeca šetaju, da će doći na moju adresu, da će riješiti mene i moju obitelj. Bio sam toliko uznemiren da sam zatražio pomoć liječnika u bolnici gdje mi je izmjeren tlak koji je bio 220/130. Psihijatrica mi je prepisala lijek za smirenje. Zbog svega bio sam na bolovanju sedam dana, a policija mi je zbog zdravstvenog stanja oduzela službeno oružje, kao i oružje koje posjedujem kao privatna osoba”, rekao je policajac.

Svi njegovi navodi potvrđeni su i priloženom liječničkom i policijskom dokumentacijom. Tužitelji za optuženog traže bezuvjetnu zatvorsku kaznu zbog težine prijetnji, ali i činjenice da je ranije pravomoćno osuđivan.