Pojavila se jeziva snimka stravičnog napada u Londonu. Žrtve urlikale od bolova: 'Moje oči, moje oči!'

Policija još uvijek traga za napadačem

Napad u Londonu
FOTO: Screenshot/X

Devet osoba ozlijeđeno je u srijedu navečer u napadu u južnom Londonu. Policija navodi da je tijekom napada “korozivna tvar” bačena na ljude u Claphamu. Na snimci nadzorne kamere vidi se muškarac koji trči oko automobila prije nego sjeda na mjesto vozača. Ispred vozila su žena i dijete koji drže ruke na licu.

Muškarac automobilom kreće prema ženi, udara je, a onda se zaustavlja i izlazi iz vozila. Otvara zadnja vrata automobila i vuče van dijete koje onda baca na tlo. Nakon toga, muškarac počinje bježati, a za njim trče susjedi koji su izašli iz svojih domova.

Ozlijeđeno je devet osoba, među njima žena, dvoje djece i trojica policajaca. Osmero ozlijeđenih prevezeno je u obližnje bolnice, a jedna ozlijeđena osoba je puštena na kućnu njegu nakon ukazane liječničke pomoći. Policija još uvijek traga za napadačem, piše Sky News.

‘Sve je bilo vrlo traumatično’

“Muškarac je bio s dvoje djece u automobilu, izgledalo je da želi pregaziti ženu, svađali su se. Zgrabio je jedno od dvoje djece i silovito ga tresnuo na tlo”, rekao je jedan od očevidaca događaja. “Žena je vrištala i vikala: ‘Moje oči, moje oči. Zovite policiju, moje oči!’. Tada sam ga vidio kako bježi, sve je bilo vrlo traumatično”, dodaje.

Drugi svjedok navodi da je pokušao vodom isprati kemikaliju s lica žene. “Bilo je užasno. Prvo je muškarac zgrabio dijete, djevojčicu od dvije ili tri godine iz bijelog automobila i bacio je na tlo. To je bilo nešto najgore što sam vidio”, rekao je.

“Onda je nešto bacio prema ženi. Ona je vrištala: ‘Moje oči’. Tada sam utrčao u svoju kuću, zgrabio bocu vode i prolio je po njezinom licu. Usne su joj bile crne, a koža je djelovala spaljeno”, ispričao je svjedok. “Potrčao sam za muškarcem do polovice ulice, ali nisam ga mogao stići jer sam bio u kućnim papučama”, dodaje.