Pokušaj ubojstva zbog plaće. Pomahnitali radnik s Kosova upao u ured zagrebačke tvrtke i izbo kolegu

Izbodeni muškarac je prevezen na bolničko liječenje

05.04.2024., Zagreb - Jutros je oko 8:20 sati u stanu na Srednjacima pronadjeno je tijelo zene. Policija je izvijestila da je smrt posljedica kaznenog djela.  Ocevid je u tijeku. Photo: Robert Anic/PIXSELL
FOTO: Ilustracija, Robert Anic/PIXSELL

Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici razrješava slučaj pokušaja ubojstva koji se dogodio u srijedu. Ispitan je 30-godišnji državljanin Kosova.

On je u srijedu došao u ured tvrtke u Zagrebu u kojoj je zaposlen. Posvađao se i krenuo u fizički obračun s drugim zaposlenikom, 31-godišnjim hrvatskim državljanom. Ubo ga je i nanio mu teške ozljede, javlja državno odvjetništvo.

Nezadovoljan isplaćenom plaćom

Napadača su savladali ostali zaposlenici, a njegov kolega kojega je ubo je prevezen na bolničko liječenje. Razlog njihove svađe bilo je nezadovoljstvo Kosovara isplaćenom plaćom, neslužbeno doznaje N1.

“Sudac istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici je u četvrtak, nakon prvog ispitivanja, odredio osumnjičeniku istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela”, navodi Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici.