Policija objavila da obustavlja potragu za malenom Dankom na području koje su češljali od jučer: 'Ona se ovdje ne nalazi'

Pretraženo je područje površine oko 10 kvadratnih kilometara

FOTO: Facebook MUP Srbije

Srpsko Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) objavilo je kako je nakon 27 sati pretrage terena u Banjskom Polju i Brestovačkoj Banji obustavljena potraga na tom području za nestalom djevojčicom Dankom Ilić (2). Kako navode, djevojčica se ne nalazi na tom području.

Radi se o području površine od oko 10 kvadratnih kilometara. Međutim, policija nastavlja intenzivan operativni rad u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti u vezi s nestankom djeteta.

Припадници Министарства унутрашњих послова, након 27 сати детаљне претраге терена у потрази за двогодишњом Данком Илић у…

Posted by Министарство унутрашњих послова Републике Србије on Wednesday, March 27, 2024

U potrazi sudjelovalo više od 500 pripadnika MUP-a

Ministarstvo navodi kako je u potrazi sudjelovalo više od 500 pripadnika MUP-a. Olgica Čekić iz Centra za nestalu i zlostavljanu djecu rekla je za RTS da to što je policija obustavila potragu u okolini Bora govori da istraga vodi negdje drugdje, ali da potraga definitivno nije obustavljena

Podsjetimo, dvogodišnja curica nestala je jučer oko 13:45 u mjestu Banjsko Polje nedaleko od srpskoga grada Bora. U međuvremenu su Dankini roditelji saslušani s policijom. Iako su srpski mediji ranije izvijestili kako je Dankin otac Miloš Ilić poligrafski ispitan, njegov otac tvrdi kako to nije istina.

“Snaha i sin su na razgovoru u policiji. To je naprosto normalna procedura u istrazi, tako su mi rekli”, uvjerava Dankin djed Milan. Njezin djed strahuje da je oteta te ga plaši činjenica da je bugarska granica blizu njihovog prebivališta.

Djed strahuje zbog blizine granice s Bugarskom

“Do bugarske granice može se stići novim putem za 45 minuta, najviše sat vremena. Nije točno da je potrebno pet sati, kao što je neko rekao jutros na televiziji. Kladovo je već puno dalje, do tamo ima 150 kilometara, ali Bugarska je jako blizu”, rekao je djed za Blic.

Neki srpski mediji su izvijestili kako je nakon razgovora u policiji Dankinoj majci oduzet mobitel te je poslan na vještačenje. Neslužbeno se može doznati i da policija sad ispituje sve kontakte obitelji nestale Danke i njihove odnose.