Poljak, Slovenac i Srbin krijumčarili migrante kod Karlovca. Uhvaćeni su

Tri slučaja u tri dana

04.10.2023., Bihac, Bosna i Hercegovina - Nocna patrola pripadnika Granicne policije BiH i MUP-a Unsko-sanskog kantona u blizini granice sa Republikom Hrvatskom. Granicnoj policiji BiH nedostaje vise od 600 policijskih sluzbenika i unatoc tome, oni su ove godine odvratili vise od 4000 osoba od ilegalnog prelaska granice. Photo: Armin Durgut/PIXSELL
FOTO: Armin Durgut/PIXSELL

Karlovačka policija javlja kako je u posljednja tri dana uhitila trojicu krijumčara migranata koji su odvojeno operirali na području Rakovice i Netretića. Iz policije je priopćeno da je provedena istraga nad trojicom muškaraca iz Poljske, Slovenije i Srbije.

Jedan od osumnjičenih zaustavljen je u automobilu, slovenskih nacionalnih oznaka, drugi u teretnom vozilu splitskih tablica, a treći u kamionu poljskih nacionalnih oznaka. U vozilima su u trenutku kad su zaustavljeni prevozili strane državljane koji su ilegalno ušli u Hrvatsku.

Naplatili im prijevoz

Nakon dovršene istrage protiv svih osumnjičenih podnesene su kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu, budući je utvrđeno da su iz koristoljublja za unaprijed dogovoreni novčani iznos prevozili strane državljane do krajnjeg odredišta.

Prema stranim državljanima koje su prevozili postupno je sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti te Zakonu o strancima, a prema dvojici osumnjičenih policija je postupila i sukladno Zakonu o sigurnosti na cestama budući su u vozilu prevozili više osoba nego što je upisano u prometnoj dozvoli.