Dramatična noć. Jedan krijumčar migranata jurio pa probio rampu na granici, drugi skoro naletio na policajku

Krijumčare su uhvatili u noći s petka na subotu

05.02.2022., Kastela - Policija je na podrucju Malacke na Kozjaku iznad Kastel Starog pronasla mrtvog muskarca. Sumnja se da je rijec o ubojstvu, a jedan muskarac je uhicen. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
FOTO: Ivo Cagalj/PIXSELL

Policija je u razmaku od nekoliko sati na karlovačkom području uhitila četvoricu krijumčara migranata od kojih je jedan probio rampu na graničnom prijelazu dok je drugi isti prijelaz prošao bez zaustavljanja pri čemu je policajka skokom u stranu izbjegla nalet vozila.

Krijumčare su uhvatili u noći s petka na subotu policijski službenici koji na području karlovačke policije rade na poslovima suzbijanja krijumčarenja migranata i sprječavanja nezakonitih migracija, izvijestila je u nedjelju policija.

Osumnjičenog 26-godišnjeg bosansko-hercegovačkog državljanina terete da je u noćnim satima u subotu, vozeći se iz BiH prema Hrvatskoj teretnim vozilom bez registarskih oznaka probio rampu na graničnom prijelazu te pobjegao prema unutrašnjosti, ali je zaustavljen na području Slunja.

Kombijem bez zaustavljanja u Hrvatsku

Ubrzo nakon toga je 19-godišnji bosansko-hercegovački državljanin kombi vozilom na istom graničnom prijelazu bez zaustavljanja ušao u Hrvatsku. Tom prilikom je policijska službenica skokom u stranu izbjegla nalet vozila. Vozilo su policajci zaustavili na području općine Cetingrad te se vozač dao u bijeg, ali je ubrzo uhvaćen, navodi policija.

U petak u večernjim satima na području općine Rakovica zaustavljen je i kombi slovačkih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 19-godišnji državljanin Srbije dok je na području Karlovca zaustavljen kombi austrijskih oznaka koji je vozio 19-godišnji državljanin Belgije. Obojica su u vozilu prevozila strane državljane koji su nezakonito ušli u Hrvatsku.

Svi u pritvoru uz kaznene prijave

Nakon dovršenih kriminalističkih istraživanja osumnjičenici su predani pritvorskom nadzorniku, te su kazneno prijavljeni jer su iz koristoljublja prevozili strane državljane.

Protiv 26-godišnjaka podnijeta je i kaznena prijava i zbog oštećenja tuđe stvari i kršenja prometnih pravila, a protiv 19-godišnjaka zbog prisile prema službenoj osobi.

Prema državljaninu Belgije postupano je zbog prekršaja sukladno Zakonu o suzbijanju zlouporabe droga. Svi prevoženi strani državljani izrazili su namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnom zaštitom.