Pomahnitali zubar iz Minnesote ženi tijekom jednog posjeta očistio četiri korijena, napravio osam krunica i plombirao 20 zuba

Uz to joj je i dao daleko veću dozu anestezije od dopuštene

A patient receives care from a dentist protected by a plexiglass and silicon shield against the novel coronavirus (COVID-19), created by the Occisphere company, on July 7, 2020 in Toulouse, southern France. (Photo by GEORGES GOBET / AFP)
FOTO: AFP/Ilustracija

Kathleen Wilson iz Minnesote tužila je svog stomatologa, dr. Kevina Molldrema i njegovu ordinaciju zbog nesavjesnog liječenja jer ju je zubar, tvrdi, unakazio. CNN piše da je Molldrem ženi tijekom jednog posjeta obavio više od 30 stomatoloških zahvata.

Žena je u tužbi podnesenoj prošlog tjedna ustvrdila da je morala obilaziti druge stomatologe da poprave Molldremov “nesavjesni rad” kojim joj je uzrokovao značajne ozljede.

Tvrdi da joj je u srpnju 2020., tijekom samo jednog posjeta, čistio četiri korijenska kanala i napravio osam krunica te 20 ispuna. Prema tužbi, dr. Molldrem je Kathleen također dao anesteziju “znatno veću od preporučene doze” i “falsificirao medicinsku dokumentaciju u vezi s količinom primijenjenog anestetika”.

Vještak utvrdio nepravilnosti

Wilsonin odvjetnik Nathaniel Weimer rekao je da su kao vještaka angažirali dr. Avruma Goldsteina, stomatologa sa sveučilišta u Floridi, kako bi pregledao medicinsku dokumentaciju njegove klijentice. Vještak je u izvješću od 14. studenog potvrdio Molldremovu dijagnozu da je Wilson imala karijes na gotovo svakom zubu. Međutim, rekao da je Molldremov tretman bio pogrešan.

Prema Goldsteinu, stanje pacijentice je zahtijevalo pažljivo promišljen i odmjeren odgovor. ”Nije moguće da se izliječi svaki zub tijekom jednog tretmana”, istaknuo je. Primijetio je i da je količina anestezije koju je Molldrem upotrijebio ”uvelike premašila ono što bi se smatralo sigurnom dozom”. Maksimalna doza za Kathleen bila bi 490 miligrama anestetika, ali Molldrem joj je dao čak 960.

Wilson, koja tvrdi da je pretrpjela snažnu bol i neugodu, traži od zubara odštetu veću od 50.000 dolara.