Potraga za Dankom ne jenjava. Banjsko Polje nadlijeću helikopteri, policajci s lopatama su kod kuće, a spominje se i obližnje jezero

Istražitelji su s Dankinom majkom otišli na mjesto na kojem je djevojčica nestala

FOTO: MUP Srbija

Peti dan u Srbiji se traga za dvogodišnjom Dankom Ilić, kojoj se svaki trag gubi u utorak oko 13:45 u naselju Banjsko Polje, kod grada Bora.

Srpska policija je u sklopu istrage obavila brojne informativne razgovore s članovima obitelji, poznanicima i mještanima, a kako pišu tamošnji mediji istražitelji su jučer s Dankinom majkom otišli na mjesto na kojem je djevojčica zadnji put viđena.

Više srpskih medija javlja da policija navodno razmatra i pretraživanje Borskog jezera nedaleko od mjesta na kojem je nestala Danka. N1 piše da Banjsko Polje, šumski dio pored kuća, nadlijeću helikopteri. U međuvremenu, policija se s lopatama zaputila prema kući kod koje je posljednji put djevojčica viđena, javlja Telegraf.

Jurić: ‘Puno toga je kontradiktorno’

Igor Jurić iz Centra za nestalu i zlostavljanu djecu izjavio je da će biti sretan ako se netko javi za otkup djeteta, jer “jedino tu vidi šansu da je dijete živo”. Smatra i da je mnogo toga u ovom slučaju “kontradiktorno”, kako je rekao za RTCG.

Kako pišu tamošnji mediji, istražitelji su jučer s Dankinom majkom otišli na mjesto na kojem je djevojčica nestala. Dodaju kako je to učinjeno kako bi majka još jednom opisala sve detalje tog kobnog dana u Banjskom Polju.

Napravljena je rekonstrukcija njihovog kretanja, a MUP Srbije ranije je objavio i video potrage.