Potresna priča iz Srbije. Obitelji s 11 članova isključili struju, oni optužuju Vučićeve ljude: 'Rekli su nam: kako ste glasali, tako ste dobili'

Obitelj iz Smedereva tvrdi da je ucijenjena te da ispaštaju zbog toga

FOTO: N1

Obitelj Krstić iz Male Krsne kraj Smedereva, koja broji 11 članova, tvrdi da im je isključena struja jer nisu glasali za Srpsku naprednu stranku (SNS), piše N1. Otac Dragan Krstić kaže da su ucijenjeni te da sada ispaštaju zbog toga. Nakon što su zapali u probleme zbog neplaćenog računa za struju, Dragan kaže da su vlasti u Smederevu imali svoju poruku za njih.

“Kada sam bio kod buduće gradonačelnice Jasmine Vuinović, koja je bila kandidat ispred SNS-a, rekla je: ‘Krstiću, ne mogu ti pomoći. Kako ste glasali tako ste i dobili”, kazao je Dragan.

Krstići tvrde da nisu izašli na izbore jer su razočarani u sve. Opomenu da će ih isključiti, kazali su, dobili su prije tri dana, ali im je struja isključena, tvrdi Dragan, još prije 22 dana.

Primaju socijalnu pomoć

Obitelj koja je 1999. izbjegla s Kosova i Metohije inače živi u jednoj od montažnih kuća koje su donirane za obitelji raseljene s Kosova te primaju socijalnu pomoć od oko 29 tisuća dinara, ali na pet mjeseci, pa tu pomoć moraju obnoviti. Zbog toga izgube tri mjeseca primanja, a novac im odlazi i na liječenje kćeri koja ima invaliditet.

Kako piše N1, obitelj nije htjela ostaviti broj bilo kakvog računa jer se boje da ako im na račun sjedne novac, da će opet “struja doći na red”. Novinarima spomenute televizije dopustili su da slikaju račun za struju te zamolili da ga netko plati kako bi sve bilo čisto, te da bi mogli dobiti struju i vodu, kao i da djecu redovno šalju u vrtić i školu.