Prva ispovijest roditelja malene Danke: 'Monstrum, to je blaga riječ za njih. Smrtna kazna bi im bila nagrada'

Kažu da i dalje postoji tračak nade da će se vratiti živa

FOTO: Telegram/MUP Srbije

Roditelji Danke Ilić, Ivana i Miloš, po prvi put su progovorili za medije otkako su ostali bez svoje dvogodišnje kćeri. Njihovo bolno svjedočanstvo donosi Republika.rs.

Iako su Dejan Dragijević i Srđan Janković, sada bivši radnici Komunalca u Boru, priznali ubojstvo dvogodišnjakinje, Ivana kaže da ne želi da im itko izražava sućut.

“Mi ne prihvaćamo kada nam izjavljuju sućut, zamolimo ih da to ne rade jer i dalje nismo vidjeli kćer. I dalje postoji taj jedan tračak nade da će nam se živa vratiti. One svijeće, želim istaknuti, nismo palili zbog onog najgoreg, nego da joj osvijetlimo put da se vrati”, rekla je Dankina majka.

‘Monstrumi su nam ubili dijete’

Na pitanje da opišu kako je nestala Danka i što je istina o njenom nestanku, oboje su u istom trenutku rekli kako je sve laž. “Sve je laž osim to da je za njom tragalo mnogo ljudi. Ivana je dobra majka i ja sam dobar otac, ali… još se nije stiglo do istine”, rekao je Miloš i rekao kako je, nakon Dankina nestanka svašta izrečeno o njima kao roditeljima te da su blaćeni na najgori mogući način.

Inače, Dankine ubojice Miloš je vidio pri dolasku u Banjsko polje, ali ništa nije posumnjao. Kaže kako ih je pitao jesu li vidjeli malo dijete, a oni su hladnokrvno rekli “ne”.

“Prema onome što nam je policija rekla, monstrumi su nam ubili dijete. Pričali smo i s načelnikom policije u Boru i s beogradskim. Oni su nam rekli kako se to sve dogodilo”, kaže Miloš i dodaje da bi ubojice za njega bili junaci da su djevojčicu odveli na hitnu.

Uvrede na društvenim mrežama

“Da su što god napravili s djetetom, ali valjano, da su joj pomogli, da su je odnijeli kod liječnika ili da su stali kod nekog i pitali čije je dijete koje su udarili, vjerujte mi da bi oni za mene bili najveći heroji. Monstrum, to je blaga riječ za njih. Smrtna nije kazna za njih, to bi bila nagrada”, rekao je Miloš.

Ivana kaže da ju posebno bole komentari na društvenim mrežama i da ju je izjava majke ubojice, Svetlane Dragijević, jako uznemirila.

“Jako sve to boli, pričaju da sam djecu dobila s drugim muškarcima, a ne s Milošem. Iznose raznorazne pokvarene teorije, a pogotovo kad sam pročitala da je majka tog čovjeka izjavila da je Danka živa i da ja znam gdje je i da sam kriva za sve”, rekla je Ivana za portal Republika.rs.