Dramatična situacija u Finskoj. Naoružani 12-godišnjak upao u osnovnu školu i počeo pucati po djeci, više je ranjenih

Policija je uhitila počinitelja, sve ranjene osobe su maloljetnici, rekli su iz policije

FOTO: AFP

Nekoliko je ljudi ranjeno tijekom pucnjave u školi u Finskoj, objavljeno je na stranicama škole i policije. Pucnjava se dogodila oko 9 sati u Osnovnoj školi Viertola u gradu Vantaa, sjeverno od Helsinkija.

U pucnjavi, kako javlja policija, ima troje ranjenih, a počinitelj je uhićen. Prema informacijama policije, počinitelj je učenik (12).

Policija je komentirala da je zločin počinio vatrenim oružjem, ali nisu konkretizirali o kakvom se vatrenom oružju radi. U ovom trenutku nema informacija o težini ozljeda žrtava.

Istraga je u tijeku

Prema informacijama policije, ranjeni su također 12-godišnjaci. Istraga je u tijeku, a policija će održati konferenciju za novinare u 13 sati po lokalnom vremenu (u 12 po hrvatskom) te bi tada trebalo biti poznato više informacija o ovom događaju.

Škola u kojoj se dogodila pucnjava ima 800 učenika i 90 zaposlenih. Kako navodi finski javni servis YLE, dva vozila hitne pomoći napustila su mjesto zločina.

Školu pohađaju učenici od 1. do 9. razreda. Kao i u drugim školama, djeca su se tek vratila u klupe nakon produženog uskrsnog vikenda.

https://twitter.com/itswpceo/status/1775067918851625400