Putnik autobusa na liniji iz BiH policajcima na granici u Sl. Brodu dao lažnu rusku vozačku. Ubrzo je protjeran

Nije imao nijedan drugi valjani dokument

15.08.2023., Slavonski Brod - Na granicnom prijelazu u Slavonskom Brodu  za sada nema vecih guzvi i duzih cekanja. Povremeno pojacan promet vozila moguc je u vecernjim satima. Photo: Ivica Galovic/PIXSELL
FOTO: Ivica Galovic/PIXSELL/Arhivska fotografija

Policijski službenici na graničnom prijelazu u Slavonskom Brodu zatekli su u jednom autobusu 49-godišnjeg putnika s falsificiranom vozačkom dozvolom Federativne Republike Rusije.

Kako je objavila PU brodsko-posavska, muškarac s krivotvorenom dokumentacijom uhvaćen je 26. studenog u 8.05 sati tijekom kontrole autobusa bosansko-hercegovačkih registracijskih oznaka na izlasku iz Hrvatske u BiH.

Dobio zabranu ulaska u državu

Nakon što je policiji dao rusku vozačku dozvolu, oni su posumnjali u njenu originalnost. Nakon provjere utvrđeno je da je dozvola Federativne Republike Rusije krivotvorena te da 49-godišnji putnik ne posjeduje vizu ili dozvolu boravka u nekoj od zemalja članica Europske unije.

Policijski službenici protiv njega su podnijeli kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela “Krivotvorenja isprave”, te su sukladno Zakonu o strancima protiv navedenoga donijeli rješenje o protjerivanju 49-godišnjaka sa zaštitnom mjerom zabrane ulaska u Republiku Hrvatsku u trajanju od jedne godine.