Roditelji u Slavoniji prosvjedom slomili vodstvo škole, djeci omogućena nastava u dvije smjene

Učenici zbog štete na područnoj školi moraju putovati u matičnu

04.09.2023., Podvinje/ Podcrkavlje - Prosvjed roditelja ucenika skole iz Podcrkavlja kojima nastava zbog ostecenja krova novosagradjene skole u srpanjskom nevremenu nece poceti u njihovoj skoli, vec u maticnoj skoli u Podvinju. Photo: Ivica Galovic/PIXSELL
FOTO: Ivica Galovic/PIXSELL

Roditelji i učenici iz Područne škole Blaž Tadijanović iz Podcrkavlja, mjesta kod Slavonskog Broda, jutros su se okupili pred matičnom školom u Podvinju kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog rasporeda školskih smjena.

Zbog obnove škole, oštećene u olujnom nevremenu, učenici iz područne škole moraju putovati u matičnu, a do povratka u svoje klupe nastavu bi morali polaziti samo u popodnevnim satima. Također, s obzirom na to da okupljanje nije bilo najavljeno, intervenirala je i policija.

‘Tu se radi o nekakvim hirovima pojedinaca’

Međutim, RTL javlja kako je negodovanje roditelja urodilo plodom te će njihova djeca nastavu ipak pohađati u dvije smjene. Roditelji kažu da su zadovoljni trenutnim rješenjem.

“Žalosno je da je trebalo doći do medija da se nađe zajednički jezik”, rekao je Damir Mirosavljević, jedan od roditelja.

Martina Jurilj, čija djeca pohađaju školu, rekla je da je do ovoga očito trebalo doći. “Tu se radi o nekakvim hirovima pojedinaca. Sad smo zadovoljni, riješeno je i samo je bitno da djeci bude dobro”, rekla je za RTL.