Bijesni roditelji prosvjeduju pred školom u Slavoniji koja je oštećena u nevremenu: djecu im šalju u drugu školu, ali samo popodne

Djeca, zbog obnove škole, moraju ići na nastavu samo u popodnevnim satima

04.09.2023., Podvinje/ Podcrkavlje - Prosvjed roditelja ucenika skole iz Podcrkavlja kojima nastava zbog ostecenja krova novosagradjene skole u srpanjskom nevremenu nece poceti u njihovoj skoli, vec u maticnoj skoli u Podvinju. Photo: Ivica Galovic/PIXSELL
FOTO: Ivica Galovic/PIXSELL

Roditelji i učenici iz Područne škole Blaž Tadijanović iz Podcrkavlja (sjeverno od Slavonskog Broda), u ponedjeljak ujutro su negodovali pred matičnom školom u Podvinju zbog rasporeda smjena.

Zbog obnove škole, oštećene u olujnom nevremenu, učenici iz područne škole moraju putovati u matičnu, a do povratka u svoje klupe nastavu bi morali polaziti samo u popodnevnim satima.

‘Mi nismo tu zbog politike’

Odlazak na nastavu samo u drugoj smjeni, kažu roditelji, remeti djeci druge aktivnosti. “Naša bi djeca dolazila kući u 18 sati, za njih ne bi bilo ni nogometa niti glazbene škole.

Ako ovaj raspored traje i mjesec dana, previše je. U ovoj školi imam troje djece. Jedno je u prvom razredu i zbog njega mi je najviše žao, drugo je u četvrtom i treće u šestom razredu”, kaže Martina Jurinić.

Mi nismo ovdje zbog politike ili bilo čega drugog. Želimo znati ako ovaj tjedan idu u drugu smjenu, kada će ići u prvu, želimo to napismeno, poručili su roditelji jutros ravnateljici škole Sanji Spajić.

‘Ne mogu donijeti konačnu odluku’

Ravnateljica kaže da je njihove zahtjeve već prenijela nadležnom gradskom upravnom odjelu, ali od njih nije dobila odobrenje. “Ja ne mogu donijeti konačnu odluku. Danas vam ne mogu reći hoće li se smjene mijenjati.”, rekla je Spajić.

Roditelji su potom zahvalili ravnateljici na trudu, ali su najavili da ne mogu po takvim uvjetima djecu pustiti u školu.