Ruska kliješta zatvaraju se oko ključnog grada: 'Sve je teže, otvorili su još dva smjera napada'

Rusija intenzivira napade s kopna i iz zraka u borbi za Avdiivku, rekao je gradski dužnosnik

Ruske snage intenziviraju napade s kopna i iz zraka kako bi zauzeli istočni ukrajinski grad Avdiivku, rekao je najviši gradski dužnosnik.

“Stvari u sektoru Avdiivka postale su još teže. Intenzitet sukoba je u porastu već neko vrijeme”, rekao je šef vojne uprave Avdiivke Vitalij Barabaš za medijsku kuću Espreso TV.

“Rusi su otvorili još dva sektora iz kojih su započeli napade – u smjeru Donjecka… i u takozvanoj industrijskoj zoni. Neprijatelj pokušava jurišati na grad iz svih smjerova.”

Nije zgrada nije ostala netaknuta

Dužnosnici kažu da nijedna zgrada nije ostala netaknuta nakon mjeseci bitaka u gradu poznatom po golemoj koksari. Ostalo je manje od 1.500 stanovnika od 32.000 prije rata. Velik dio borbi usmjeren je na industrijsku zonu i koksaru.

Barabaš je ranije rekao da su ukrajinske snage posljednjih dana potisnule ruske snage u blizini Stepova, sela sjeverozapadno od Avdiivke, priklještivši ih u blizini željezničke pruge.

Rusija pretrpjela velike gubitke

Ukrajinski i zapadni vojni analitičari kažu da je Rusija pretrpjela velike gubitke, iako se bitka za grad rijetko spominje u službenim ruskim vojnim depešama.

Ruski vojni blogeri također su izvijestili o ukrajinskim uspjesima u blizini Avdiivke prošlog tjedna. U ponedjeljak su ruski izvještaji rekli da su moskovske trupe osigurale kontrolu nad industrijskom zonom i da pokušavaju upasti u koksaru.