SAD na korak od zabrane TikToka? Stigla i reakcija: 'Nadamo se da će saslušati svoje birače i shvatiti utjecaj na gospodarstvo'

'Ovaj proces bio je tajan, a zakon je proguran iz jednog razloga: to je zabrana', kažu iz TikToka

(FILES) The TikTok logo is displayed outside TikTok social media app company offices in Culver City, California, on March 16, 2023. Beijing warned on March 13, 2024 that a proposed ban on Chinese-owned video-sharing app TikTok would "inevitably come back to bite the United States". (Photo by Patrick T. Fallon / AFP)
FOTO: AFP

Zastupnički dom američkog Kongresa usvojio je u srijedu zakon koji predviđa zabranu TikToka u Sjedinjenim Državama ako ta društvena mreža ne prekine veze s osnivačkom tvrtkom ByteDance, ali i s Kinom.

Ovo je nepovoljan razvoj događaja za platformu, koja se do prije nekoliko dana nije činila ugroženom, unatoč tome što glasanje u Senatu ostaje neizvjesno.

Reakcija iz TikToka

TikTok je zakon usvojen u Zastupničkom domu nazvao “zabranom” i pozvao senatore da saslušaju svoje birače prije nego poduzmu bilo kakvu akciju.

“Ovaj proces bio je tajan, a zakon je proguran iz jednog razloga: to je zabrana. Nadamo se da će Senat razmotriti činjenice, saslušati svoje birače i shvatiti utjecaj na gospodarstvo, sedam milijuna malih poduzeća i 170 milijuna Amerikanaca koji koriste našu uslugu”, rekao je glasnogovornik TikToka.