Severina nakon suđenja: 'Nisam imala svoju ‘radost‘ koja će mi pomagati, a kažu da sam lipa'

Severini se sudi zbog slanja uvredljivih poruka dvjema ravnateljicama

05.02.2024.,Zagreb, Pjevacica Severina odlazi s Opcinskoh suda kojom prilkom je novinarima dala izjavu vezanu za postupak. Photo: Robert Anic/PIXSELL
FOTO: Robert Anic/PIXSELL

Severina Vučković danas je prisustvovala suđenju na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu gdje joj se sudi zbog dva kaznena djela nametljivog ponašanja prema Ljiljani Klinger, ravnateljici osnovne škole koju pohađa sin pjevačice i Milana Popovića, te prema bivšoj ravnateljici Poliklinike za zaštitu djece i mladeži Grada Zagreba Gordani Buljan Flander.

Riječ je o slučaju u kojem je tužiteljstvo otkrilo da je Severina poslala Klinger i Buljan Flander preko 150 poruka, koje su okarakterizirane kao uvrede i zastrašivanje s ciljem uznemiravanja.

‘Nisam imala svoju ‘radost”

Tužiteljstvo od suda traži da pjevačicu osudi na uvjetnu kaznu od 10 mjeseci s trogodišnjim rokom kušnje. Nakon ročišta, Severina je dala izjavu novinarima, piše Jutarnji list.

“Jako je zanimljivo da je optužnica DORH-a protiv mene podignuta u rekordnom roku jer ja nisam imala svoju ‘radost‘ koja će mi pomagati – a kažu da sam ‘lipa‘”, rekla je, referirajući se na objavljenu prepisku između kandidata za glavnog državnog odvjetnika Ivana Turudića i bivše HDZ-ove državne tajnice Josipe Pleslić (ranije Rimac).

‘Ne znam tko je Sessa’

“Kad sam govorila o ljudima involviranim u ovo na press konferenciji prije pet godina, onda mi se nije vjerovalo”, dodala je, i nastavila:

“Sada kad su donijeli ovu presudu Vrhovnog suda, koju je odobrio neki gospodin Đuro Sessa, ne znam tko je taj čovjek, Vrhovni sud je promptno donio odluku u manje od godinu dana da mi se ponovno uzme dijete zbog proceduralne greške, jer vještaci nisu htjeli doći i još su napisali da ako se i sad to sve ponovi na Županijskom sudu na koji se sad to sve vraća, vraća se u stvari na jednu suspektnu odluku. Vraća se na nepravomoćnu privremenu mjeru, a ne pravomoćnu presudu”, kazala je Severina.

Referirala se na Rimac

Ustvrdila je i da privremena nepravomoćna mjera koja u sudskim postupcima traje šest mjeseci, u njenom slučaju trajala dvadeset. “Prekjučer sam pročitala da je predsjednica sudskih vještaka bila upitana za moj slučaj, i ona je rekla da sutkinja uopće nije smjela uzeti vještaka Grošića jer on nije sudski vještak.

I ne samo to, on se opravdao da je kognitivno nesposoban i da ne može doći na Županijski sud i onda je sud rekao da se to ponovi, da se vrati na tu nepravomoćnu presudu Tee Golub, koja to uopće nije. To je nepravomoćna privremena mjera”, kazala je pjevačica.

“Da li to znači da je normalno u državi Hrvatskoj da se protiv ‘lipe‘ nije podigla optužnica DORH-a zbog toga što je pila kavu s raznim ‘radostima‘, a ja koja, eto, kažem da sam lipa, ali nisam pila kavu s tim ljudima, niti bih to ikad napravila, niti bih išla s njima u isti kafić gdje te ‘radosti‘ obitavaju”, dodala je.

‘Moje dijete nije jedino’

Kazala je da je država protiv nje koja “nije lipa” i nije se “bavila vjetroelektranama, nekim dobitima”, podignula optužnicu u roku od 9 mjeseci, dok je istovremeno vodila bitku za skrbništvo nad djetetom.

“Znači, u jednom slučaju Vrhovni sud i državno odvjetništvo u manje od godinu dana, prvo me osuđuju da sam ja kriva, a onda mi ukidaju skrbništvo nad djetetom, znači – nećeš više, ja nisam dobra zato što govorim po medijima, ja ovako moćna sam 11 godina po sudu bez svog djeteta. Moje dijete, zapravo naše dijete, nije jedino. I ovo je problem čitavog sustava”, kazala je Severina, prenosi Jutarnji list.