Severina ogorčena nakon odluke Vrhovnog suda: 'Je*ali vas 'proceduralni razlozi'. Je*ala vas i korupcija u ovoj državi'

Poručila je da će se za sina boriti do zadnje kapi krvi

2.6.2023., Zagreb - Severina u drustvu prijateljica na predavanju "Sesto culo - vecer mudrosti i meditacije" humanista Gurudeva Sri Sri Ravi Shankar. Photo: Neva Zganec/PIXSELL
FOTO: Neva Zganec/PIXSELL

Pjevačica Severina Vučković oglasila se u utorak o odluci Vrhovnog suda Republike Hrvatske.

Naime, kako donosi Nacional, taj je sud ukinuo presudu Županijskog suda u Splitu (koji je u kolovozu 2021. godine odlučio da njezin sin bude dva tjedna s ocem, srpskim poduzetnikom Milanom Popovićem, pa dva tjedna s majkom), a sve zbog toga što je povrijeđen zakon o parničnom postupku pa predmet vraćen istom sudu na ponovljeni postupak.

‘Tata se povremeno pojavljivao’

Severina je u poduljem osvrtu pod naslovom ”O maloj kapi na dlanu i proceduri”, između ostalog, napisala da je sa svojim sinom od prvog dana te da se otac povremeno pojavljivao. Poručila je da će se boriti do zadnje kapi krvi.

”Nosim ga od kada je bio mala kap na dlanu. Od kada se rodio smo samo nas dvoje. Prvi zub, prva temperatura, prvi koraci. Tata se povremeno pojavljivao (kao i dan danas) i odlazio. I onda je odjednom odlučio biti otac. Od tada, već gotovo 11 godina, traje mučenje i agonija mog djeteta i mene. Ročišta, saslušavanja, ispitivanja, prijavljivanja, vještačenja”, napisala je na Instagramu.

‘Moje dijete trpi torturu’

Kaže da ne postoji niti jedan razlog zašto njezin sin ne bi trebao živjeti s njom te da su sada u ime njezinog djeteta ruku dignuli suci. ”Digli su ruku u ime mog djeteta, koje nikad nisu vidjeli, s kojim nikad nisu razgovarali, koje ima svoj život, svoje misli i koji trpi torturu, i ja skupa s njim”, govori Severina. Do zadnje će se kapi krvi, kaže, boriti za svoju ”kap na dlanu”. Poručila je i da se srami države.

”Pojednostavljeno, ovo zapravo znači da ću ponovno svoje dijete, koje sam rodila, odgajam, školujem, koje je živjelo sa mnom od rođenja, viđati utorkom i četvrtkom od 16 do 20 sati i svaki drugi vikend subotu i nedjelju.

Prošla sam svu golgotu hrvatskog pravosuđa pa ću i ovu Vrhovnoga suda. Kažu da su ukinuli presudu zbog proceduralnih razloga. Je*ali vas ‘proceduralni razlozi’. Je*ala vas i korupcija u ovoj državi. Jednom ste uspjeli, ovaj put nećete”, zaključila je pjevačica.