Severina opet pozvala na marš za prava žena pa kazala: 'U mene isto s*anje, mislim stanje…'

'Ovih dana opet malo obilaženje sudova, malo institucija koje bi trebale štititi dijete i mene'

05.02.2024.,Zagreb, Pjevacica Severina odlazi s Opcinskoh suda kojom prilkom je novinarima dala izjavu vezanu za postupak. Photo: Robert Anic/PIXSELL
FOTO: Robert Anic/PIXSELL

Poznata pjevačica Severina Vučković se u četvrtak poslijepodne ponovno oglasila na društvenim mrežama. Iskoristila je priliku da pozove sve na ženski marš 8. ožujka koji će se održati u 18 sati na Trgu žrtava fašizma u Zagrebu te u nizu drugih gradova – Rijeci, Osijeku, Šibeniku i Splitu.

Uz to, Severina je pisala i o novim odlascima na sudove. Kako je navela, ona je “po starom”, obilazi institucije koje bi trebale štititi dijete i nju.

“Inače, ja po starom. U mene isto s*anje, mislim stanje… Ovih dana opet malo obilaženje sudova, malo institucija koje bi trebale štititi dijete i mene… Trebale… Sve isto kao i posljednjih 11 godina. Nove prijave, više ih ne brojim, tisućiti put odgovaraj na jedna te ista pitanja”, napisala je.

‘Moraš biti fina i ostaviti dojam’

“#onokad moraš biti fina i koncentrirana, ostaviti dojam… #onokad zlostavljač nastavlja zlostavljanje preko institucija. I opet nikome tišta. Stisni zube i #izdrži. A što ima kod vas? Kako je?

P.S. Hvala Heni Erceg koja u Mladini opisuje, ne samo moju situaciju, nego i situacije tisuće anonimnih žena koje prolaze isto.
Zato se vidimo sutra (8. mart) na ženskim marševima… #nistesame #otpor

U Zagrebu, vidimo se u 18:00 sati na zagrebačkom Trgu žrtava fašizma, a povorka prema parku Zrinjevac kreće u 18:30 sati.
U Splitu, početak marša je u 18:00 sati na Trgu Gaje Bulata, ispred HNK Split.
U Rijeci, okupljanje je ispred hotela Continental u 18:00 sati i ide se sve do Jadranskog trga.
U Osijeku, okupljanje je u 18:30 sati na Trgu Ante Starčevića”, poručila je Severina na Facebooku.

Inače, ja po starom. U mene isto s*anje, mislim stanje… Ovih dana opet malo obilaženje sudova, malo institucija koje bi…

Posted by Severina on Thursday, March 7, 2024

Podsjetimo, nakon što je Vrhovni sud prvo vratio skrbništvo nad Severininim sinom ocu Milanu Popoviću, ubrzo je došlo do obrata. Na sjednici je Županijski sud u Splitu ponovio svoju prijašnju pravomoćnu odluku po kojoj su otac i majka dužni “roditeljsku skrb obavljati sporazumno, zajednički i ravnopravno”.