Shrvani otac Anđele Bešlić uoči izlaska njezina ubojice iz zatvora: 'Gledao sam tu videokazetu priznanja. Sve je rekao'

Anđela je imala samo 17 godina kada ju je Ivan Bulj ubio

FOTO: PIXSELL

Za dva mjeseca, 10. travnja, na slobodu izlazi Ivan Bulj (61), ubojica 17-godišnje Anđele Bešlić. Bulj je pravomoćno osuđen na 22 godine zatvora, a na odsluženju posljednjeg dijela kazne nalazi se u Kaznionici u Turopolju.

Anđela je imala 17 godina kada ju je Bulj presreo na putu doma s koncerta. Išla je pješice, a Bulj ju je oko 3 sata ukrcao u vozilo i rekao joj da će je odvesti kući. Skrenuo je s ceste i odvezao je na nepristupačan predio kod Suhača, a zatim ju je ubio. U šikaru je bacio njezino tijelo koje je tek mjesec dana nakon nestanka pronašao slučajni prolaznik. Tijelo je već bilo u lošem stanju, a Anđela je identificirana pomoću otiska prsta.

Bulj je zbog ubojstva na Županijskom sudu u Splitu osuđen na 27 godina zatvora, no Vrhovni sud smanjio je kaznu s 27 na 22 godine.

Javio se njezin otac

Anđelin otac uoči ubojičina izlaska na slobodu za Dnevnik.hr kaže da rana na njegovom srcu zbog gubitka kćeri nikada nije zacijelila. “Teško je dok je god čovjek živ”, govori Ivan Bešlić i kaže da je, i prije nego se Bulj nakon pronalaska tijela predao policiji, znao da je on ubojica. “Utekao je od mene, da ga ja ne bih uhvatio. Imali smo informacije da je on to napravio”, tvrdi.

Sud njegovo priznanje zločina nije priznao jer ga je policiji dao bez prisustva odvjetnika, a tijekom sudskog postupka Bulj je tvrdio da nema ništa s ubojstvom koje je šokiralo Hrvatsku. “Gledao sam tu videokazetu priznanja. Sve je rekao, sve je priznao. Želio je silovati Anđelu, ali nije mogao. Zbog određenih problema koje je imao. I onda ju je ubio letvom”, govori portalu Bešlić.

‘Nikada se nije pokajao’

U optužnici je tužiteljstvo tvrdilo da Bulj djevojku silovao, no za to nije bilo dokaza pa je oslobođen krivnje.

Ivan Bešlić ne vjeruje da će se ubojica vratiti živjeti u Sinj. “Izlazio je on i do sada iz zatvora na slobodne vikende, ali bude kod drugih članova obitelji, zna se i gdje. Njegova supruga i djeca odselili su se iz Sinja odmah nakon što se to sve dogodilo“, rekao je Anđelin otac. Otkrio je da ga ubojica njegove kćeri nikada nije pokušao kontaktirati niti se pokajao za zločin. “I bolje mu je”, zaključio je.