Ubojica Anđele Bešlić nakon izlaska na slobodu: 'Nisam to učinio, ne postoji dokaz protiv mene. Vraćam se u Sinj'

Anđela Bešlić imala je 16 godina kada ju je Bulj u ožujku 2002. presreo na putu doma s koncerta

10.04.2024. Velika Gorica - Ivan Bulj, osuđen na 22 godine zatvora zbog ubojstva Anđele Bešlić izašao je na slobodu Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
FOTO: Sanjin Strukic/PIXSELL

Ivan Bulj, ubojica 16-godišnje Anđele Bešlić, jutros je nakon 22 godine izašao iz zatvora. Po izlasku je dao kratku izjavu novinarki RTL-a. “Nisam to učinio”, rekao je i dodao: “Na sudu nema nijedan dokaz protiv mene. Tražit ću obnovu postupka”.

Kazao je i da se vraća u Sinj. Inače, po Bulja je u kombiju došao muškarac s maskom na glavi. Anđela Bešlić imala je 16 godina kada ju je Bulj u ožujku 2002. presreo na putu doma s koncerta.

Išla je pješice, a Bulj ju je oko 3 sata ukrcao u vozilo i rekao joj da će je odvesti kući. Skrenuo je s ceste i odvezao je na nepristupačan predio kod Suhača, a zatim ju je ubio. U šikaru je bacio njezino tijelo koje je tek mjesec dana nakon nestanka pronašao slučajni prolaznik.

Ivan Bulj izašao je na slobodu Sanjin Strukic/PIXSELL

Bio osuđen na 27 godina pa mu je kazna smanjena

Bulj, koji je bio direktor Radija Sinj, zbog ubojstva je na Županijskom sudu u Splitu osuđen na 27 godina zatvora, no Vrhovni sud smanjio mu je kaznu na 22 godine. Zadnji dio kazne odslužio je u Kaznionici u Turopolju. Radi se o kaznionici poluotvorenog tipa odakle je premješten iz kaznionice zatvorenog tipa u Glini.

Bulj se sam prijavio u policiju i sve priznao nakon što je obitelj ubijene djevojke u privatnoj istrazi shvatila tko im je ubio kćer, pisala je Slobodna Dalmacija.

Anđelin otac, Ivan Bešlić, u travnju prošle godine je komentirao moguće ranije puštanje ubojice na slobodu. “To je vrlo nezgodna situacija. Vrlo nezgodna. Još ako se odluči vratiti u Sinj, to nikako neće biti dobro. Ne želim ga susresti i nadam se da mi se neće pojaviti pred očima. To bi bila vrlo nezgodna situacija, nikad ne znate kako će čovjek reagirati”, rekao je tada za 24 sata Bešlić.

Sanjin Strukic/PIXSELL