Ubojica Anđele Bešlić izašao na slobodu. U zatvoru je zbog jezivog zločina proveo 22 godine

Bulj se sam prijavio policiji i sve priznao nakon što je obitelj ubijene djevojke u privatnoj istrazi shvatila tko im je ubio kćer

10.04.2024. Velika Gorica - Ivan Bulj, osuđen na 22 godine zatvora zbog ubojstva Anđele Bešlić izašao je na slobodu Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
FOTO: Sanjin Strukic/PIXSELL

Nakon odsluženja 22 godine kazne za ubojstvo 16-godišnje Anđele Bešlić danas je na slobodu izašao Ivan Bulj. Anđela Bešlić imala je 16 godina kada ju je Bulj u ožujku 2002. presreo na putu doma s koncerta.

Išla je pješice, a Bulj ju je oko 3 sata ukrcao u vozilo i rekao joj da će je odvesti kući. Skrenuo je s ceste i odvezao je na nepristupačan predio kod Suhača, a zatim ju je ubio. U šikaru je bacio njezino tijelo koje je tek mjesec dana nakon nestanka pronašao slučajni prolaznik.

Bulj, koji je bio direktor Radija Sinj, zbog ubojstva je na Županijskom sudu u Splitu osuđen na 27 godina zatvora, no Vrhovni sud smanjio mu je kaznu na 22 godine. Zadnji dio kazne odslužio je u Kaznionici u Turopolju. Radi se o kaznionici poluotvorenog tipa odakle je premješten iz kaznionice zatvorenog tipa u Glini.

Anđelin otac: ‘Ne želim ga susresti’

Bulj se sam prijavio u policiju i sve priznao nakon što je obitelj ubijene djevojke u privatnoj istrazi shvatila tko im je ubio kćer, pisala je Slobodna Dalmacija.

Anđelin otac, Ivan Bešlić, u travnju prošle godine je komentirao moguće ranije puštanje ubojice na slobodu.

“To je vrlo nezgodna situacija. Vrlo nezgodna. Još ako se odluči vratiti u Sinj, to nikako neće biti dobro. Ne želim ga susresti i nadam se da mi se neće pojaviti pred očima. To bi bila vrlo nezgodna situacija, nikad ne znate kako će čovjek reagirati”, rekao je tada za 24 sata Bešlić.