Skrivao migrante u prikolici kamiona i pokušao ući u Hrvatsku. Razotkrio ga uređaj za detekciju otkucaja srca

Vozač je dogovorio da će ilegalne migrante prevesti do granice sa Slovenijom

30.09.2021., Svilaj - Svecanosti na bosansko-hercegovackom granicnom prijelazu Svilaj u promet je pusten most preko rijeke Save, koji je sastavni je dio medjunarodnog paneuropskog cestovnog koridora 5C - Budimpesta-Beli Manastir-Osijek-Sarajevo-Ploce. Photo: Ivica Galovic/PIXSELL
FOTO: Ivica Galovic/PIXSELL

Policijski službenici PU brodsko-posavske jučer ujutro su zahvaljujući uređaju za detekciju otkucaja srca na graničnom prijelazu Svilaj uhvatili vozača koji je u kamionu bosansko-hercegovačkih registracija prevozio ilegalne migrante.

Jučer oko 9.30 na spomenuti granični prijelaz stigao je kamion kojim je upravljao 45-godišnji državljanin BiH s namjerom da uđe u Hrvatsku. Policija je tijekom kontrole prikolice pomoću uređaja za detekciju otkucaja srca očitala pozitivnu reakciju, te napravila detaljnu pretragu.

Službenici su pretragom utvrdili da su se među teretom skrivali stranci koji su pokušali ilegalno ući u Hrvatsku i izbjeći graničnu kontrolu.

Platili mu da prevozi migrante

Policija je kriminalističkim istraživanjem utvrdila da je 45-godišnji vozač s nepoznatom osobom dogovorio da će za određeni novčani iznos strance prevesti preko granice sa Slovenijom.

Vozač je uhićen i prijavljen zbog ilegalnog prebacivanja migranata preko granice, a iz policije navode da je “prema stranim državljanima postupak proveden sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima”.