Šok u zagrebačkoj osnovnoj školi. Učenik sastavio popis za odstrel, imao je i sliku oružja

'Roditelji su u strahu'

17.04.105., Split - Policija, automobi i policijske oznake."nPhoto: Ivo Cagalj/PIXSELL
FOTO: Ivo Cagalj/PIXSELL/Ilustracija

Ministarstvo znanosti i obrazovanja dobilo je obavijest o učeniku koji je sastavio popis kolega za odstrel, a prijetnju je potkrijepio fotografijom s oružjem. Zabrinuti roditelji pozvali su policiju koja je došla i sastavila izvještaj. Obaviještena je i prosvjetna inspekcija, obavljen je nadzor.

Roditelji smatraju da ravnatelj škole nije pravodobno reagirao, a o ovom slučaju raspravljaju na sastanku Vijeća roditelja. “Da stvar bude još gora – popis prvi je zgužvao, napravio je i novi popis na kojem je bilo ime razrednice. Roditelji su u strahu, djeca – što ako taj dječak izađe van, dođe u školu, ne dobivaju nikakav odgovor”, kazala je majka jednog od učenika za RTL Danas.

‘Traže propuste i izriču mjere’

“Dolazimo i u stručno pedagoški nadzor škole gdje se traže propusti i izriču mjere”, rekla je viša savjetnica za socijalne pedagoge i preventivne programe na nacionalnoj razini Alma Rovis Brandić iz Agencije za znanost i obrazovanje.

“Surađujemo ozbiljno s ministarstvom i prosvjetnom inspekcijom. Naglasila bih značaj prevencije, a prevencija je djelovanje prije nego se rizik ostvari i u tom području najčešće pronađemo propuste”, dodala je.