Sprema se još privođenja zbog napada u Vukovaru, radi se o BBB-ima iz Grčke? Majka napadnutog dečka: 'Ovo je sumrak Hrvatske'

Dječaci koji su najgore prošli u napadu pravoslavne su vjeroispovijesti

FOTO: screenshot Nova TV

Policija je danas u Vukovaru privela još tri muške osobe zbog napada na maloljetnike u subotu, nakon što je ranije uhićen jedan 23-godišnjak kojem je određen istražni zatvor. U međuvremenu, novinarka Dnevnika Nove TV neslužbeno doznaje da će biti privedene još dvije osobe te da se sumnja kako je riječ o navijačima povratnicima iz Grčke. Navodno se radi o još jednom napadaču i osobi koja ih je skrivala.

Obitelji pretučenih maloljetnika ovoga vikenda organiziraju prosvjed ispred Gradske uprave u Vukovaru. Majka jednog od napadnutih tinejdžera večeras je u Dnevniku ove televizije poručila da želi “zahvaliti na brzini kojom djeluju policijski službenici”. Nada se, kaže, da će uskoro biti uhićeni svi koji su sudjelovali u nemilom događaju.

Njezin sin uključen je u policijsku istragu. “Moj sin se upravo nalazi u policijskoj postaji Vukovar na prepoznavanju počinitelja”, rekla je.

‘Djeca se boje za vlastitu sigurnost’

“Ja se nadam da će u ovom našem slučaju, ali i u svakom budućem, sud donositi oštre kazne i oštre presude jer ovakve stvari se ne smiju događati u današnje vrijeme. Ovo što se nama dogodilo u subotu je sumrak Hrvatske”, poručila je. Njezin sin prošao je nešto bolje od svojih prijatelja.

“Doživio je batine isto kao njegovi prijatelji. Na sreću on je prošao s lakšim tjelesnim ozljedama, nije mu ništa slomljeno. Međutim, na njima svima se vide posljedice tog incidenta u vidu straha. Djeca se boje za vlastitu sigurnost, bojimo se i mi i za svoju i za njihovu sigurnost. Upravo na nama je odgovornost da osiguramo sigurno okruženje za svoju djecu”, rekla je.

Dječaci koji su najgore prošli u napadu pravoslavne su vjeroispovijesti, kaže. “Mi svoju djecu odgajamo tako da budu dobri ljudi, a ne da cijene ljude po nacionalnosti, vjeroispovijesti ni bilo kakvoj drugoj pripadnosti”, dodala je majka dječaka. Dvojica napadnutih zadobila su teške tjelesne ozljede, ali danas su pušteni kući, javila je reporterka Dnevnika Nove TV Matea Drmić.

Nije isključeno da su među njima povratnici iz Grčke

Premijer Andrej Plenković oštro je danas osudio fizički napad na skupinu maloljetnika u Vukovaru, a od policije očekuje da provjeri ima li među napadačima i navijača koji su se nedavno vratili iz Grčke te da objavi tu informaciju ako se pokaže točnom.

“Ta opcija nije još isključena. U svakom slučaju očekujem da se huligane i one koji su napali maloljetnike bez ikakvog povoda i razloga sankcionira bez obzira tko su”, rekao je Plenković u izjavi medijima nakon sjednice šireg Predsjedništva HDZ-a.

Premlaćivanje maloljetnika u Vukovaru nazvao je “groznom pojavom” koju treba svesti na najmanju moguću mjeru.