Stiže pogoršanje vremena i pad temperatura. U nekim dijelovima za vikend bi moglo biti i snijega

Jutarnje temperature će na kopnu padati i ispod nule

20.12.2023., Zagreb - Hladno i maglovito vrijeme u Zagrebu. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Državni hidrometeorološki zavod za danas najavljuje da će u većini krajeva biti umjereno do pretežno oblačno, s mjestimice malo kiše, a od poslijepodneva stiže postupno razvedravanje. Najviša dnevna temperatura kretat će se većinom od 9 do 14, na moru između 15 i 20 stupnjeva Celzijevih.

Pretežno sunčano, osobito u Dalmaciji, i vedro bit će u srijedu, iako je ujutro ponegdje u unutrašnjosti moguća magla, a bit će i mraza. Temperature će znatno pasti, s najnižom jutarnjom između -3 i 1 na kopnu, a na moru od 5 do 10 Celzijevih stupnjeva. Najviša dnevna temperatura kretat će se između 13 i 18 stupnjeva.

Nakon većinom sunčane srijede, ujutro rijetko gdje i maglovite, od četvrtka će postupno rasti naoblaka, a prema večeri je moguća i kiša, većinom na zapadu unutrašnjosti te na sjevernom Jadranu, javlja DHMZ. Petak će biti promjenljiv pa nas, unatoč duljim sunčanim razdobljima, očekuju kiša ili pokoji pljusak. Vjetar uglavnom slab, na moru povremeno i umjeren sjeverozapadni i jugozapadni.

Za vikend pogoršanje

Meteorologinja Tea Blažević za N1 za vikend najavljuje novo pogoršanje vremena. Od subote nas očekuju jače oborine sa sjeverozapada, a u noći na nedjelju u gorju bi mogao padati snijeg.

Ozbiljnije zahlađenje nastavit će se i sljedećeg tjedna, najavljuju za Hrvatsku norveški meteorolozi yr.no. Prema Norvežanima, od ponedjeljka bi nas ujutro mogli dočekati i minusi.

Yr.nu