Sumanut pohod tipa u Zadru: Ukrao dva auta od firme, policija ga zaustavila pijanog i bez vozačke

Usto je i prevario zaposlenike na benzinskoj te natočio više od 450 litara dizela

17.04.105., Split - Policija, automobi i policijske oznake."nPhoto: Ivo Cagalj/PIXSELL
FOTO: Ivo Cagalj/PIXSELL/Ilustrativna fotografija

Zadarska policija javila je da je provela kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjim muškarcem, kojega sumnjiče za niz imovinskih kaznenih djela i teže prometne prekršaje.

U noći s petka na subotu, 16. ožujka, u 1.25 sati policija ga je zaustavila u Zagrebačkoj ulici u Zadru. Upravljao je VW Caddyjem zadarskih registarskih oznaka, u vlasništvu trgovačkog društva, pod utjecajem alkohola i u vrijeme dok mu je vozačka dozvola poništena.

Vozilo je ukrao iz kruga trgovačkog društva, ali to nije sve. Ispostavilo se da je u petak popodne, 15. ožujka, prvo uzeo Ford u vlasništvu trgovačkog društva da bi ga potom vratio te otuđio Caddy u kojemu ga je policija i zaustavila.

Nije platio gorivo pa ga sakrio

Usto, ukradenim vozilom se u petak oko 23 sata odvezao na područje Posedarja, gdje je na benzinskoj postaji natočio nekoliko stotina litara goriva. Pokušao je to platiti karticom za gorivo u vlasništvu trgovačkog društva koju je pronašao u vozilu.

Kada mu to nije uspjelo, prevario je zaposlenike na benzinskoj i odgodio plaćanje goriva koje je navodno natočio za potrebe trgovačkog društva u čijem je vozilo vlasništvu. Radilo se o više od 453 litre eurodizela, koje je potom sakrio. Policija ga je pronašla tijekom kriminalističkog istraživanja.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, muškarac je predan pritvorskom nadzorniku. Kaznena prijava zbog sumnje u neovlaštenu uporabu tuđe pokretne stvari, krađe i prijevaru dostavljena je nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru. Zbog počinjenih prekršaja u prometu je sankcioniran na temelju odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.