Teška prometna kod Pitomače, automobilom prešao u suprotni trak i sudario se s teretnjakom. Preminuo je

Vozač je imao 73 godine

25.08.2023., Kustani - Teska prometna nesreca dogodila se na pruznom prijelazu u Kustanima ispred zeljeznicke postaje Cirkvena. Putnicki vlak koji se kretao iz pravca Zagreba prema Bjelovaru na priznom prijelazu bez brklje naletio je na kombi vozilo. Detalji ove prometne nesrece biti ce poznati nakon policijskog ocevida koji je u tijeku a u pomoc su dosli i pripadnici DVD-a Sv. Ivan Zabno Photo: Damir Spehar/PIXSELL
FOTO: Damir Spehar/PIXSELL

Koprivničko-križevačka policija priopćila je u subotu da je 73-godišnji vozač osobnog vozila koji je smrtno stradao u prometnoj nesreći u Budančevici, prešao vozilom na suprotnu stranu kolnika i sudario se s teretnim vozilom srbijanskih registracija. Teška prometna nesreće dogodila se danas oko 10:40 sati, u Budančevici u Ulici Stjepana Radića.

Vozač vozač osobnog automobila (73) koprivničke registracije vozio je u smjeru Kloštra Podravskog. Iz neutvrđenog razloga vozilom je prešao na suprotnu stranu kolnika i sudario se s teretnim vozilom srbijanskih registracija, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 43-godišnji državljanin Srbije.

Nakon sudara teretno vozilo je udarilo u dvorišnu ogradu i zid kuće, dok je osobni automobil odbačen u odvodni kanal, priopćila je večeras Policijska uprava koprivničko-križevačka o rezultatima očevida.

Slijedi obdukcija

U prometnoj nesreći smrtno je stradao 73-godišnji vozač osobnog automobila, dok je vozač teretnog automobila lakše ozlijeđen. Tijelo poginulog vozača je prevezeno na Odjel patologije Opće bolnice Koprivnica radi obavljanja obdukcije. Očevidom je rukovodila zamjenica županijske državne odvjetnice u Varaždinu uz stručnu pomoć policijskih službenika.

Zbog obavljanja očevida, promet na državnoj cesti D2 u Budančevici bio je zatvoren od 11 do 16:10 sati. Policijski službenici dostavit će izvješće Županijskom državnom odvjetništvu u Varaždinu, naveli su iz PU koprivničko-križevačke.