Tinejdžer u SAD-u ubio vlastitu majku dok je spavala, kraj nje ležala tek rođena beba. Prijeti mu doživotna robija

13-godišnji dječak nakon ubojstva je fotografirao tijelo svoje majke

FOTO: Hialeah Police Department

Trinaestogodišnji dječak Derek Rosa s Floride optužen je da je ubio vlastitu majku, a zbog svirepog ubojstva sudit će mu se kao odrasloj osobi, javlja NBC. Dječak je majku ubio 12. listopada u njihovom stanu u Hialeahu dok je spavala, a pored nje je budno bilo njezino novorođenče. Derek je optužen za ubojstvo prvog stupnja, a sud je njegov slučaj prebacio u sustav za kaznena djela koja su počinili odrasli ljudi. Prošlog je tjedna održano ročište na kojem mu je određen pritvor bez jamčevine, a na ročištu su dječakovi otac i baka svjedočili u njegovu korist nadajući se da će ga sudac pustiti na kućni pritvor.

Nije želio nauditi sestri

Policija je otkrila da se napad na majku dogodio oko 23:30, a policiju je pozvao tinejdžer koji im je rekao da je ubio svoju majku. Policajci su ženu (39) pronašli mrtvu u njezinoj spavaćoj sobi pokraj krevetića u kojem je beba stara 14 dana pronađena neozlijeđena. Tonski zapis poziva policiji hitne pomoći otkriva da je 13-godišnjak snimio fotografije tijela svoje majke i poslao ih prijatelju na društvenim mrežama. U pozivu je dispečera tražio da pošalju policiju u njegov dom, ali da ne zna adresu. Drhatvim glasom dispečerki je rekao: ”Gospođo, ona je mrtva. Krv je po podu”.

Rekao je da njegova novorođena sestra spava u svom krevetiću. Na pitanje je li joj naudio, odgovorio je: ”Nisam je dirao. Nisam htio dirati svoju sestru”. U telefonskom pozivu je otkrio i da njegov očuh ima dva pištolja od kojih je jedan ponio sa sobom iz kuće, a drugi ostavio u kući. Tinejdžer je rekao da se htio ubiti i napunio je pištolj, no odustao je i ostavio ga na kauču.

Prijeti mu doživotni zatvor

Otac tinejdžera pisao je sudu i u pismima opisao svog sina kao vrijednog i marljivog učenika koji je bio dobro dijete, okružen voljenim prijateljima. Rekao je da ne zna što ga je navelo da ubije majku, ali je napisao da je kao vojnik naučio svog sina dobrim vrijednostima.

Odvjetnik dječaka rekao je da tinejdžer ima podršku cijele obitelji. ”Važno je zapamtiti da je prije samo dva mjeseca Derek bio 12-godišnje dijete. Imamo punu vjeru u kaznenopravni sustav i zbog pravni proces”, kaže njegov odvjetnik. Dječaku, s obzirom na to da će mu suditi kao odrasloj osobi, prijeti doživotna robija.