Tip (40) iz Dalmatinske zagore osuđen uvjetno zbog seksualnog napastovanja vlastite majke

Na sudu se majci ispričao, a onda je rekla da želi da se on samo popravi

03.09.2012., , Zagreb - Na Zupanijskom sudu nastavljeno je sudjenje Dragi Tadicu zbog pokusaja podmicivanja neimenovanih sudaca Vrhovnog suda na kojem su svjedocili Kresimir Bubalo, Josip Tolic. Prazna sudnica.rPhoto: Sanjin Strukic/PIXSELL
FOTO: Sanjin Strukic/PIXSELL/Ilustracija

Muškarac (40) iz Dalmatinske zagore na splitskom je sudu osuđen na desetomjesečnu uvjetnu kaznu zatvora zbog bludnih radnji nad vlastitom majkom, javlja Dalmatinski portal. Uvjetna kazna izrečena mu je s rokom kušnje od tri godine.

Naime, pijan je legao u majčin krevet dok je ona spavala. U jednom trenutku je stavio ruku unutar njezinog donjeg rublja i dirao ju po intimnim dijelovima tijela.

Majka se probudila i pitala ga što to radi, ali ju je on nastavio dodirivati na isti način. Okrivljeni je potvrdio da je sve navedeno istina, a otkako se to dogodilo, nije u kontaktu s majkom.

Olakotne okolnosti

Na sudu se ispričao majci, a ona je njegovu ispriku prihvatila. Odluku o kaznenom progonu je prepustila sudu – ne želi da joj sin ide u zatvor, ali želi da se popravi.

Psihijatar je zaključio kako je počinitelj bio smanjeno ubrojiv, ali ne bitno. Bilo je olakotnih okolnosti kao što su priznanje, kajanje i neosuđivanost, a otegotnih okolnosti nije bilo.